Audi A4 1.8 TFSI 170pk Pro Line S (2014)

Audi A4 1.8 TFSI 170pk Pro Line S (2014)

UitvoeringA4 1.8 TFSI 170pk Pro Line S
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014

De eerste 1000.....

De eerste 1000km...

Na een hele week wachten, werd de auto afgeleverd, en konden we na een periode in een Skoda SuperB 1.6D overstappen in de Audi A4 1.8TFSIe 125Kw S-Line.

En om eerlijk te zijn, het is even een paar dagen wennen, de skoda is toch wat stugger in besturing en handeling, maar na een paar dagen sluit de Audi om je heen en voel toch wel het kwaliteits verschil, ondanks dat ze onder de zelfde vlag vallen.

De eerste 1000km zit erop en ik kan niet anders zeggen wat een heerlijke reis auto, het optrekken is vlot en je voelt dat de motor voldoende vermogen in huis heeft om er eens goed vandoor te gaan.

De combinatie S-Line met de gemonteerde velgen geven een goede afstemming van het geheel, de looks zijn goed en de auto ligt heerlijk op de weg.

Na 1000Km valt er niet veel te melden zeker niet op de auto zelf, die voelt solide en veilig aan.

Mocht je de kans hebben om een A4 te kunnen rijden is het zeker geen straf ! En natuurlijk elk merk heeft zijn voordelen en nadelen, maar ik moet zeggen dat ik me de komende jaren zeker niet zal schamen voor de auto :-)

De eerste 20.000

Na afgelopen zomer de A4 in ontvangst te hebben genomen en de eerste 2000 KM "rustig" te hebben ingereden, stond er een leuke vakantie rit op het programma naar Kroatië en terug via Italië.

Sommige zullen het gok vinden om met zo'n lage km stand zo ver te gaan, maar voor mij is het altijd de mogelijkheid om de auto lekker stevig in te rijden... tot aan de grens van NL lekker rustig aan doen... ofwel goed op temperatuur en daarna is het op de cruise control gemiddeld 160-170 gedurende de nacht uren... en na een rit van 17 uur.... dan is die wel lekker los gedraaid... :-)

Tijdens de vakantie totaal geen krimp of probleem gehad... ja een klein dingetje... er erg vervelend rammeltje...

Bij terug komst de auto naar de dealer gebracht, en het bleek dat de ontluchting's klepjes in de achterbumper niet helemaal lekker zaten en zorgde er dus voor dat een klein rammeltje klonk als een complete trommel fanfare op de achterbank.

Perfect opgelost door de dealer, auto netjes gewassen helemaal top..!

Bij 5000 km de auto laten omzetten naar de winterbanden.. en toen toch wel wat probleempjes met trillen in het stuur.. netjes opgelost door de dealer. (2x balanceren)

5 weken later stond ik er weer... Ik had constant een afspraak met de vluchtstrook... Leek wel of de auto bestemd was voor die rijbaan... Het bleek....Ik had last van het vage besturing's gevoel, en naar rechts trekken.

Nieuw stuurhuis erin en uitlijnen die handel...dachten we allemaal.... Stuurhuis vervanging incl de software update is top, wat een verschil !, maar het naar rechts trekken bleef maar in de auto zitten...
Auto rijd en stuurt weer helemaal top... alleen dat naar rechts trekken... En dat na 3 keer uitlijnen...??

Na overleg is de auto naar een externe uitlijner gebracht, en hier bleek e.e.a niet helemaal volgens de fabrieks waarde te staan... terwijl bij de Audi alles klopte.

Bleek de uitlijn apparatuur een schuurtje te hebben in het frame van de laser meter, Waardoor de basis gegevens al niet klopte.. En dan is het lastig uitlijnen voor de monteurs.

Moet zeggen de dealer neemt de tijd en ondanks een paar keer terug te moeten komen, ben ik meer als tevreden over de geleverde service. Dat het stuurhuis een beetje roet in het eten gooit in de perfecte Audi beleving dat kan bij elke merk gebeuren.