Audi A4 1.6 (2002)

Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4Audi A4 - interieur

UitvoeringA4 1.6
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2007

Deze Audi A4 is mijn allereerste auto, heb pas laat (op mijn 36e) mijn rijbewijs gehaald en na de enthousiaste verhalen en ervaringen in de auto van een collega besloot ik deze auto te kopen.

Na de eerste testrit was ik al verkocht: van binnen en buiten zag alles er als nieuw uit. Ook is deze uitvoering (Pro Line) van alle comfort voorzien: leren stuur, cruise control, climate control, electrische ramen, stuurbekrachtiging en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Daarnaast ligt de auto ook heerlijk op de weg, dankzij de EPS is de auto zo stabiel als het maar kan zijn. Maar ook binnen in de auto is het goed toeven, de stoelen zitten heerlijk en ook de ingebouwde standaardspeakers geven een mooi geluid zodat rijden echt geen straf is. Eigenlijk ziet alles er schitterend afgewerkt uit.

Verder is de auto voorzien van allerlei handige opbergplekjes: een mooie verlichte ruimte in de armsteun, een perfect plekje onder het stuur voor je papieren, een ruim dashboardkastje, een verbandtrommel die weg is gewerkt in de armsteun op de achterbank en een geweldige kofferbakruimte. Wat dat betreft hebben ze echt aan alles gedacht.

Ik heb dus geboft met deze auto als ’eerste autootje’ en weet zeker dat ook de volgende auto van dit merk zal zijn. Vanaf nu ben ik officieel een Audi-fiel!

Jammer genoeg zijn er mensen die niet van je auto af kunnen blijven. Tot nu heb ik last gehad van een afgetrapte buitenspiegel die gelukkig snel werd vervangen door de dealer. Daarnaast iemand die het leuk vond met zijn sleutel over de lak te gaan, maar ook dat is gelukkig verholpen dankzij Sonax Service in Nieuwegein.

Daarnaast is er jammer genoeg sprake van een storing in de motorelectronica. Na testen bleek dat er iets moest zijn met de lambda sonde of de katalysator, en uiteindelijk bleek het deze laatste te zijn. Op het moment dat ik dit schrijf wordt de katalysator vervangen door de dealer en moet alles weer prima werken. Ik kan dus
niet wachten tot ik de leenauto terug kan brengen en in mijn eigen auto volgende week richting Spanje kan!