Audi A4 1.8 TFSI 170pk Pro Line S (2012)
Uitvoering | A4 1.8 TFSI 170pk Pro Line S |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Geweldige prestaties
Toch maar weer de Hyundai Ix35 verkocht omdat ik een boot moet trekken van 1500kg en meer PK nodig heb. Alleen nooit verwacht dat ik een Audi zou kopen. Vooral niet met een hoge km-stand. Maar wow. Wat een verschil. Nu snap ik de Audi rijders. Het is echt een geweldige ervaring.
Het is een automaat 8 versnellingen. In 8 seconden naar de 100. 170PK. Schijnbaar makkelijk te chip tunen naar stage 1 met 240PK.
Het rijden is echt een genot. Het is een S-line model dus sportonderstel met 18 inch velgen. Bij stoplichten trek ik zo weg en tijdens het rijden megaveel power over. Ben ik helemaal niet gewend. Ik ben echt verliefd geworden. Motorblok hoor je niet eens tijdens het rijden op de snelweg. Maar de wegligging is echt mega. Daar kan geen SUV tegenop. De Hyundai Ix35 was een windvanger op de snelweg en snel in bochten was geen lekker gevoel. Deze Audi is echt een monster. Het gevoel van optrekken en dan in je stoel gedrukt worden is zo gaaf.
Ik laat binnenkort de versnellingsbak spoelen uit voorzorg. Bij de 90.000 km voor het laatst bij een Audi dealer gebeurd en de teller staat nu op 166.500km. Dus straks even afspraak maken. Iedere 80.000km moet je dat laten doen.