Audi A3 Sportback 2.0 FSI Ambiente Pro Line (2004)
Uitvoering | A3 Sportback 2.0 FSI Ambiente Pro Line |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Over deze auto kan ik kort zijn; subliem!
Ik heb de auto 1/2 januari in ontvangst mogen nemen. Direct een lange rit naar Zwitserland gemaakt (in alle weersomstandigheden) en de auto bevalt erg goed. De wegligging is precies zoals ik verwacht had. Sportief en teglijkertijd comfortabel. (met het normale onderstel en 16’ velgen)
De afwerking is zoals te verwachten valt bij Audi dik in orde. Lof voor de bediening, eenvoudig en zoals je het verwacht) zo ook voor de stoelen. Met de optie verstelbare lendesteunen is de stoel volledig naar wens in te stellen en het vinden van een goede rijposistie is dan ook zo gedaan.
De motor is soepel en stil (anders dan de 1e generatie FSI motoren) De auto is zowel comfortable en rustig te rijden als sportief en snel.
Daarnaast ben ik positief verrast door de ruimte in de auto. meer dan ik had verwacht. Met 4 personen op wintersport met een skibak is verre van lastig. Verbruik valt ook mee; 1:11 bij >160km.
Tot zover, wordt vervolgd.
Update
Inmiddels hebben wij bijna 45000 km gereden. En dat bijna zonder problemen. 1x is de auto stil gevallen (elektronisch probleem) maar na herstarten is dit probleem niet meer voorgekomen.
1e onderhoudsbeurt bij 26000 km. Alleen de geplande werkzaamheden. Kosten eur. 220,-
Auto bevalt nog steeds erg goed. Bij autobaan ritten onder de 140 km/uur is een gem. verbruik van 1 op 16 zeker haalbaar.
Verder geen aan- of opmerkingen zover.
1x auto stil gevallen maar na 1x herstarten is dit probleem niet meer voorgekomen. Bij uitlezen in de garage bleek het een storing te zijn geweest in het motormanagement.