Audi A3 Limousine 35 TFSI Advance Sport (2020)
Uitvoering | A3 Limousine 35 TFSI Advance Sport |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2020 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Van A3 Naar Golf 8 en weer terug!
In april van dit jaar een Golf 8 aangeschaft, nadat ik 5 jaar met veel plezier in een A3 sportback had gereden.
Had er na enkele welen al spijt van gezien de niet aanwezige rijbeleving, kraakjes in de portieren en irritante bediening van ALLE functies via het touch screen.
Dus bijvoorbeeld met het warme weer van de afgelopen weken moeten wachten met de airco aanzetten tot de SW is opgestart.
Na een paar weken winkelen met gelukkig een aanvaardbare afschrijving op 1 Juli mijn nieuwe A3 opgehaald.
Dezelfde kleur Floretzilver als mijn vorige A3 SB, alleen nog wat rijker uitgerust, aangezien dit 1 van de laatst gebouwde is.
Wat mij betreft fraaier en praktischer qua bediening als het 2020 model, die tevens in deze uitvoering voor mij helemaal onbetaalbaar zou worden.
Nu weer die fantastische rijbeleving en bediening van alle functies precies zoals het (voor mij ) hoort te zijn.
Deze sport advanced is Standaard al zeer rijk uitgerust
en deze heeft nog wat fraaie Extra’s zoals een comfort sleutel, panorama dak, inklapbare spiegels en zwartoptiek.
De ruimte t.o.v. de SB is voor ons voldoende en door de afgesloten ruimte zelfs nog iets stiller qua rijden.
Verdere ervaringen volgen, maar de 1e 400km zijn 1 groot rijfeestje!
De Golf was qua comfort in de 30km wijk met veel hobbels wat comfortabeler, maar daar koop je geen auto voor.. op de snelweg maakt de S-line met verlaagd onderstel dit meer dan goed.
Voor sommige misschien te stug, voor mij precies de goede balans tussen comfort en sportief weggedrag.
Ruim 3 maanden ervaring verder
Niet omdat het moet.. maar heb 2 weken terug de motor en DSG bak laten optimaliseren bij de specialist (JD) op dat gebied, en rijd nu nog een stuk fijner. Verder helemaal tevreden, en iedere rit is weer een feestje.
Het 1e kleine minpuntje is een kraakje in het Panorama dak op de kantel stand... dus bij dicht en volledig open hoor ik niets.
Binnenkort maar eens langs de garage om hier even naar te laten kijken.
De bediening t.o.v. van het het volledige touch screen van mijn vorige VW8
blijft een verademing en werkt gewoon heel fijn.
Ook het materiaal gebruik is gewoon veel beter dan het vele piano zwart wat tegenwoordig veel wordt toegepast.
Als je het wil, is de auto ook heel zuinig..ik ben hier normaal niet zo mee bezig maar was gewoon benieuwd wat er mogelijk is.
Tijdens een defensieve rit over 150km hoofdzakelijk snelweg ruim 1op 23 gehaald.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5
- Comfort5
- Kosten4
PRIVATE LEASE Audi A3
Uitgelicht aanbod

Audi A3 Limousine TFSI 115PK S-TRONIC PRO-LINE NAVI/PDC/LMV
- 2018

Audi A3 Sportback 1.4 e-tron Pro Line plus 204 pk / Virtual Cockpit / Stoelverwarming / Navigatie / Parkeersensoren
- 2018

Audi A3 Sportback 30 TFSI Sport S Line Edition S line. Led /18 lmv /met.

Praktijkervaring Audi A3 (2012-2020): dit vinden eigenaren van hun auto

Voormalig CEO Audi moet mogelijk tien jaar de cel in

Audi wordt groener met vetplantjes

Audi wil uitstel Euro 7, Skoda dreigt met fabriekssluiting

Audi A4 wordt A5, A6 wordt A7