Audi A3 Limousine 1.4 TFSI COD 150pk Sport Edition (2015)

Audi A3 Limousine 1.4 TFSI COD 150pk Sport Edition (2015)

UitvoeringA3 Limousine 1.4 TFSI COD 150pk Sport Edition
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

A3 Limousine 1.4 TFSI COD 150pk Sport Edition

Na vier jaar heel tevreden rond te hebben gereden in een A3 Sportback met een 2.0 TDI nu de overstap naar een benzine uitvoering. Al toen het model op de markt kwam wist ik dat ik voor de sedan zou gaan. Wat een prachtig ontwerp, helemaal in de S-line uitvoering. Natuurlijk is de kofferruimte minder toegankelijk, echter zolang mijn laptoptas erin past is het al snel goed. Tevens past de crossfiets van mijn zoontje achterin met één deel van de bank naar voren geklapt. (Ook heel fijn want die sport is pas gekozen na de aanschaf van de auto, dus dat was even afwachten) Dan de motor, maar een 1.4, zou dat wennen zijn? De motor bevalt zeer goed en is goed laag in toeren te rijden (lees onder de 2500rpm). Hij heeft weliswaar niet het koppel van mijn vorige diesel maar als je wil blijft de auto gaan. Nooit heb ik een moment gehad dat ik dacht nu mis ik vermogen. Ik ben benieuwd wat de auto in de bergen zal doen, je hebt geen moment het idee met maar een 1.4 onderweg te zijn. Volgens de specificaties zou de auto in 8.2 seconden naar de 100 moeten gaan. De auto heeft een lekker sportief onderstel met het s-line pakket, daar moet je wel van houden. Drempels moeten echt zeer langzaam genomen worden zeker voor de achter passagiers. Omdat er al veel grijze A3 limo’s zijn heb ik bewust gekozen voor de kleur scuba blue. In combinatie met de zilveren rand rond de ramen en de extra getinte achterramen geeft dit een sportieve uitstraling. Erg fijn is ook het schuif kantel dak, dit geeft net wat extra’s. Er staat nu nog slechts 6000km op de teller, wanneer er nieuwe bevindingen zijn zal ik deze hier plaatsen.

PRIVATE LEASE Audi A3