Audi A1 Sportback 1.2 TFSI Attraction Pro Line Business (2013)

Audi A1 Sportback
Audi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 SportbackAudi A1 Sportback

UitvoeringA1 Sportback 1.2 TFSI Attraction Pro Line Business
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

06-09-2013 ophalen

• 12 km

Na met mijn A4 diesel een paar keer de Audi dealer te hebben bezocht (sleutel niet meer herkennen, MRA klep blijven hangen, voorgloeilampje blijven knipperen, inlaatklep blijven hangen etc) een A1 als leenauto meegekregen. Was direct om. De luxe en comfort van mijn A4 en mijn vorige A3. Denk zelfs iets comfortabeler omdat de A4 een sportonderstel had. Ruimte voorin weinig verschil. Achter iets beperkt maar ook niet zo dramatisch als velen schrijven. Kids zijn de deur uit en in 98% van de ritten rij je alleen of met z'n tweetjes. Wil je een gezinsauto voor hetzelfde geld koop dan een Skoda Rapid voor hetzelfde geld (Of de Twingo diesel van mijn vrouw) Zelfs met de 1.2 motor genoeg power. Ben nieuwsgierig of hij de caravan van 650kg naar behoren trekt. Anders chip naar 115 pk. Verbazend hoe degelijk ze de kleinste van de familie in elkaar schroeven. Is de prijs reëel, ehh nee. Vergeet je weer snel na een aantal scherp sturende kilometers. Hoop wel in de buurt van de 1 : 17 te komen met 25 dkm per
Update 15-09-2013
Aflevering ging helemaal mis maar beloofd aan mijn dealer dat ik t daar niet meer over zou hebben. Nu 900 km gereden, wisselend, 1:14. Zal wat zuiniger worden. Rijdt perfect. Voldoet geheel aan de verwachting. Voel wel de turbo aangrijpen. Zit is ok. Schakelen remmen super. Met veel wind bij 120 stuur wat vaag. Bij mn a4 stuurde wat zwaarder. Even wennen aan benzine rijden maar je schakeld je niet suf. Met 4 man/vrouw krap maar te doen. Extra speakers voor 350 een aanrader. Mis wel kaartleeslampjes voor. Wat eenvoudig lampje voor deze klasse. Verder minpuntjes, eigenlijk niet. Heb duurzaamheid beoordeeld met 3 ster afgeleid van mij a3 en a4 dus niet reeel. Hoop op iets minder storinglampjes. Toch nog even de vergelijking met de Polo gemaakt. Toch wel meer auto. Kan wel de verschillen opnoemen maar laat ik achterwege. Alle waar naar zijn geld.
jaar.

chip 130 pk

Nu 2500 km gereden met chip (bedrijf in Eemnes nu ongeveer 126 pk uit een 1.2 blokje !!). Echt super, beter koppel, soepeler.
Even de 200 km/u aangetikt uit nieuwsgierigheid. Daar heb ik het echter niet voor gedaan.
Verbruik rond de 1:14. Kan zuiniger maar lastig om "braaf" te rijden. Bij accelereren wel aardig wat herrie. Dit was even wennen als je uit een 2.0 TDI komt.
Inmiddels winterbandjes er onder conti, 185/15. Had meer comfort verwacht itt de standaard 17 inch. Maar lijkt het zelfde. Neemt niet weg dat de 17 voor deze klasse voldoende comfort bieden.
1 puntje, maar dat ligt meer aan mijn postuur 100 kg/187 cm. Heb stoel in de achterste stand en stuur iets naar mij toe. Met dikke kleding is het wel iets wurmen met uitstappen. Verder zeer tevreden.
O ja verbinding met de handsfree/Audi ...ff naam kwijt, loopt niet altijd goed met mijn Samsung S3.

7,5

Lezersreacties (1) (gesloten)

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum