Audi 80 2.0 E 90pk (1992)

Audi 80 2.0 E 90pk (1992)
Audi 80 2.0 E 90pk (1992)Audi 80 2.0 E 90pk (1992)Audi 80 2.0 E 90pk (1992)Audi 80 2.0 E 90pk (1992)Audi 80 2.0 E 90pk (1992)Audi 80 2.0 E 90pk (1992)Audi 80 2.0 E 90pk (1992)

Uitvoering80 2.0 E 90pk
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2023

even langs de garage,,,.

bij aanschaf van de auto was er een soort bijgeluid zodra ik naar rechts stuurde. dit was de wiellager. ik heb het onderdeel besteld voor beide kanten en heb dit laten doen door de plaatselijke garage, kort daarna heb ik zelf fusee kogels, stuurstangen en rem blokken vervangen, weer gaat de auto naar de garage maar nu voor een uitlijning.

afgelopen 2000 kilometer niks geen gekke dingen meegemaakt, starten en lopen desondanks hij dik 3 ton gelopen heeft . op de lokale sloop nog een aantal nieuwere slangen gedemonteerd van een B3 wat ik dan nu weer op voorraad heb, ook de originele hirch antenne van de sloop gered en deze in mijn auto gemonteerd, deze schuift nu een meter uit elke keer dat de auto op contact komt.

dingen wat ik in de nabije toekomst wil gaan doen:
-olie wissel
-remvloeistof
-koppeling
-uitlaat iets sportiever laten klinken
ik weet dat niet iedere liefhebber dit kan waarderen, dus ga ik kijken of ik het met een elektronisch kleppen systeem kan doen, waardoor ik de oem uitlaat niet hoef te slopen

Gekocht!

audi 80 2.0 e gekocht in juli-2023. dit oudere model is bewust gekozen als mijn "eerste" auto. mijn ouders hebben vroeger in deze auto gereden en meerdere modellen/uitvoeringen van gehad. met de technische opleiding wat ik heb afgerond en werk als monteur is dit een leuke keuze.

de 2.0 is een relatief klein en simpele motor is kwa onderhoud en waar je dus gemakkelijk bij kan.

ook heb ik naar een mercedes 190E gekeken, maar deze rotten veel al weg.

de audi is niet bepaald zuinig, en er zaten wat lelijk zwart gespoten onderdelen bji toen ik hem kocht, deze heb ik er deels weer afgehaald omdat ik het origineel mooier vind, voorbeeldje hiervan is de grille. alle onderdelen haal ik van de lokale auto slopen af, om kosten omlaag te houden.
wat ik nu al van de sloop heb gehaald:
-dashboard delen
-ophanging rechts en links voor
-grille
-ontsteking en bougie kabels
-zonneklep bijrijder

onderhoud doe ik grotendeels zelf. speakers waren helemaal verrot en de originele beta radio mistte, hier heb ik dus een pioneer ingezet met goede speakers die ik d.m.v klittenband op de hoedenplank heb gemonteerd om er zo geen gaten in te hoeven maken, ook is er een subwoofer geinstalleerd welke ik met simpele connectoren eraan er met 5 seconden er ook weer uitheb mocht dat nodig wezen.

7,5