Audi 100 2.3 E (1994)

autoreview

Audi 100

Signalement

Uitvoering100 2.3 E
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf2000
KM-stand bij aanschaf64.000 km
KM-stand laatst0 km
Lezerswaardering: 20%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

De audi 100 2.3E was m’n 3e auto en ik denk dat ’t ook kwalitatief de beste auto is geweest die ik heb gehad.
Ik kocht hem letterlijk van een oud mannetje en ding stond in een garage zo schoon als een operatiekamer.
Destijds was ik gelegerd in Seedorf in Duitsland dus ik zocht een comfortabele reisauto en de Audi leek mij perfect.
De eerste ritten over de autobahn was ik niet onder de indruk, het ding kwam niet boven de 180km/u op de teller. Ik ermee naar de dealer bleek dat het ontstekingsmechanisme niet goed afgesteld stond. Dat was in een paar uur verholpen en de Audi reed daarna perfect. Heb bergafwaarts de teller 1 keer zelfs op de 235km/u gekregen!! Meestal stopte het bij de 220km/u...
Het eerste wat ik vervangen heb aan de audi was het onderstel, het orginele stond zo hoog dat ik het gevoel had bij een snelle bocht om te vallen. Dus een verlagingsset eronder en gelijk mooie 17inch spaakvelgen.
De auto lag toen als een blok op de weg en zag er gewoon mooi uit.
Wat ik nog meer minder vond aan de audi was dat hij eigenlijk onderin te weinig vermogen heeft voor zo’n grote auto waardoor hij tijdens stadritten erg veel brandstof verbruikte doordat de motor zo hard moest werken.
Op de snelweg was het verbruik ook niet ideaal maar 1:10 1:12 haalde hij wel, zal ook wel aan mijn rijstijl gelegen hebben, ben zeker geen wegpiraat maar hou wel van doorrijden.
Ander groot minpunt was dat er geen airco inzat, nou is dat er altijd in te zetten maar dat kost zo gruwelijk veel.
Qua onderhoud heeft hij nooit veel gekost, altijd netjes z’n beurtjes en apk en nooit problemen.
Even alles op een rijtje:

Positief:
-mooie grote ruime reiswagen
-onderhoudsvriendelijk
-betrouwbaar (heeft mij nooit laten staan)
-stille 5-cilinder

Negatief:
-te weinig pk’s voor zo’n slagschip
-verbruik niet altijd even gunstig
-heb je 2 parkeerplaatsen ??

Ik heb m’n Audi destijds in een wilde bui ingeruild tegen een audi coupe 2.8 V6 quattro die actie heb ik nog steeds spijt van. Ik ben tot op heden, 3 auto’s verder nog steeds geen auto tegengekomen die voor mijn gevoel net zo betrouwbaar en degelijk is als de audi 100 2.3E. M’n audi 80 2.3E en m’n Golf 4 TDI kwamen redelijk in de buurt maar toch voelde die niet zo solide aan als de 100.

PROBLEMEN

niks

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja