Alfa Romeo Stelvio 2.9 V6 AWD Quadrifoglio (2018) #6
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 130.000 km |
| KM-stand laatst | 131.000 km |
Stelvio Q.
Deze auto stond al jaren op mijn lijst. In mijn ogen nog steeds een van de mooiste SUV's (samen met de Maserati Levante) op de markt.
Dit specifieke exemplaar sprak mij aan omdat hij in de buurt te koop stond en een sluitende onderhoudshistorie had. Daarnaast had hij de juiste opties: glazen panoramadak, adaptive cruise control, Harman / Kardon geluidssysteem en niet te vergeten: de juiste kleur: rosso competizione.
Na een aankoopkeuring kwam ik tot een deal waarbij ik mijn sprintblauwe Audi S5 heb ingeruild.
Al een paar kleine aanpassingen uitgevoerd om de Alfa naar mijn smaak te maken (deurportierverlichting "Alfa Romeo" / sleutel in carrosseriekleur / aluminium tankdop). Nu eerst genieten. Halverwege maart staat een afspraak bij Squadra gepland om de auto nog fijner te laten rijden. Wordt vervolgd.
Over de Alfa: tjah, wat kan ik zeggen. Alle clichés zijn waar. Emotie, geluid, rood en het stuurt messcherp.