Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTD 180pk Super (2018)
Uitvoering | Stelvio 2.2 JTD 180pk Super |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Eerste Alfa ervaring.
Ik ben opgegroeid in een familie waar Alfa Romeo en Fiat steevast als roestbakken werden betiteld, onbetrouwbaar en “roesten al op de folder”.
Door mijn werkzaamheden als ondernemer heb ik jaren lang 60-70 duizend kilometer per jaar gereden.
Eerste in BMW 5 series, daarna heb ik drie X5’s “versleten”.
Eerlijk gezegd waren de X5’s de ideale auto’s voor mij, rijdende kantoren. Betrouwbaar, groot en een goede vierwielaandrijving.
Na een sabbatical na het verkopen van mijn bedrijf kwamen wij terug naar België.
Ik ben opnieuw opgestart en daar hoorde ook een SUV bij.
Ik zag de Stelvio en was eigenlijk onder de indruk van zijn schoonheid.
Testrit gemaakt en ik was om.
Ik zette alle vooroordelen opzij en heb een “stockmodel” gekocht, met €11000 korting.
Ik vond de kleur mooi (foto’s komen later) grigio, heel licht grijs, mooie velgen en een bruin interieur.
Dat laatste niet mijn smaak maar ik moest hem snel hebben.
Wat ik mis is stoelverwarming en natuurlijk Apple play maar dat hadden ze toen nog niet.
Het was en is een fantastische rijdersauto, je kunt bochten loeihard nemen en hij geeft geen kick.
Tot de eerste beurt, geen enkel probleem, geen storing niks.
Tanken en rijden.
Bij de laatste beurt, die ik heb laten geven bij garage Strobbe in Hulst, geen Alfa specialist maar ik vertrouw deze man gewoon, bleek de Stelvio qua onderhoud toch in de X5 categorie te vallen.
Nieuwe remblokken, olie en filters (hij twijfelde of bij de eerste verversing wel het filter was vervangen, schijnt a hell of a Job te zijn), 800 en nog wat Euro.
We zijn er mee naar Oostenrijk geweest in de sneeuw en de Q4 werkt fantastisch vooral met winterbanden. De bagageruimte is wat beperkt maar met passen meten kon alles er in voor drie personen.
Met de 180 pk komt ie aardig mee op de autobahn, 170-180 constant is geen enkel probleem.
Na twee jaar zonder ook maar enkel probleem of storing te hebben gehad vond ik hem toch iets te donker met dat bruine interieur en te klein.
Na 55000 kilometer heeft mijn vrouw hem in gebruik genomen die haar Fiat 500 ook beu was.
De GLE is nu op de markt en heb die gekocht. Een stuk comfortabeler en groter.
Echter pak ik soms de Alfa om hem warm te draaien want mijn vrouw rijdt de motor nooit echt warm.
Ook zij is verliefd op de Stelvio.
Kortom, het waren twee mooie jaren en als Alfa ooit met een grotere SUV zou komen zou ik het zeker in overweging nemen.
Een fantastisch betrouwbaar merk.
Update:
De Stelvio hebben wij inmiddels verkocht. We konden er een hele goede prijs voor krijgen van een liefhebber en na wikken en wegen, in overweging nemend dat de waarde sterk zou gaan afnemen, hebben we hem weggedaan.
Voor mijn vrouw heb ik nu een BMW 2 serie cabrio gekocht.
De GLE is een totale mislukking geweest, het leek wel een Fiat uit de jaren 80.
Ook verkocht.
Nu staat er een X5 voor de deur. Altijd goed.
UPDATE:
Mijn vrouw was de BMW 2- serie toch beu, te klein, onhandig om planten mee te nemen en aangezien ze erg voorzichtig is werd het een probleem omdat ze zich altijd zorgen maakte over de kap/duiven/meeuwen.
Wat wilde ze nou echt opnieuw?
Ik stelde de nieuwe BMW x1 voor. Nee. Jaguar E-type. Nee.
Het hoge woord kwam er uit, ze mist de Alfa Stelvio. Waarom had ik die toch verkocht?
Aan de slag dus.
In een paar weken vond ik een goede waar de kop van af was. In dit geval een Nero edicione, met 200 pk benzine Q4.
Bijna helemaal compleet, geen glasdak.
De sportstoelen maken toch wel een enorm verschil met het oude grijze beestje van hier voor. Ook CarPlay werd wel eens tijd.
Deze is in mooie bijna nieuw staat met 45000 km’s en bijna een jaar oud.
Mooie deal gemaakt.
Ik kan er dus nog niks over mededelen want er staat pas sinds de aankoop 200 km bij.
We zijn nu in Oostenrijk met de X5 zodra ik terug ben plaats ik foto’s.
De foto’s van de nieuwste aanwinst zijn geplaatst. Wat een heerlijke auto toch en vooral met de benzinemotor en de sportstoelen!

Alfa Romeo Stelvio 2.0 T AWD First Edition Leder interieur | Navigatie | verwarmbare en elek. verstelbare stoelen |
- 2019

Alfa Romeo Stelvio 2.0 T AWD Super - Automaat - Leder - Navi - Parkeerhulp