| Uitvoering | Stelvio 2.0T 200pk AWD Super |
| Bouwjaar | 2018 |
| Jaar van aanschaf | 2018 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Uitstekende rij-eigenschappen
Heb de Stelvio 2.0 multiair nu 8 jaar in bezit met 140.000km op de teller. Het is een comfortabele reisauto met vooral voorin uitstekende stoelen met goede zitpositie. Vanwege de directe en scherpe besturing en de achterwielaandrijving is het elke keer weer een feest om in te rijden. De 8-traps ZF automaat is snel en schakelt feilloos. Zelf schakelen met de flippers is leuk, maar de fijne automaat maakt dit eigenlijk overbodig. In extreme gevallen wordt de Q4 vierwielaandrijving automatisch ingeschakeld. Remmen zijn heel precies te doseren dankzij “ brake by wire”. De Alfa is ook een probleemloze caravantrekker.
De auto staat altijd buiten en heeft tot nu toe geen storingen gehad tot gisteren. Toen bleek de luidspreker in het linker voorportier defect. Ik ben zeer tevreden over de betrouwbaarheid, garagebezoek is alleen nodig geweest voor de reguliere onderhoudsbeurten.
Geen onverwachte kosten gehad, met een normale rijstijl is het benzineverbruik tussen 1 op 12 en 1 op 13/100km. Olieverbruik is nihil.
Al met al ben ik zeer tevreden met de Alfa, ik blijf er mee rijden zolng de kosten niet oplopen. Het is jammer dat Alfa geen opvolger heeft voor de Giulia en de Stelvio, het zijn stuur-auto’s pur sang.