| Uitvoering | GTV 2.0 T.Spark 16V L |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 126.580 km |
| KM-stand laatst | 131.260 km |
Een nieuwe GTV
Vorig jaar Maart helaas tot de conclusie moeten komen dat mijn Alfa GTV uit 1996 waar ik vier jaar met plezier mee gereden had voor mij klaar was. Directe reden daartoe was dat er best wel wat laswerk aan gedaan moest worden en er een voorwiellager vervangen moest worden. Kon allemaal wel, maar de kosten waren hoger dan de prijs die ik 4 jaar terug op een veiling voor de auto had betaald, en bovendien zat ik toch al met een schuin oog naar een upgrade te kijken.
Een aantal GTV’s in Nederland bekeken en eerder 1 in Duitsland, maar die konden mij niet helemaal bekoren. Vervolgens stond er in de buurt van Duisburg 1 te koop. Daarnaar toe gereden met een autokrik en ik kreeg alle kans om rustig de auto te bekijken. En dat zag er allemaal goed uit. Rijden deed hij ook prima. Eigenaar had de auto 9 jaar, had er toen hij deze kocht van alles laten doen, maar had er uiteindelijk weinig mee gereden. Pijnpunt was wel dat de distributie nog nooit vervangen was (terwijl dit om de drie jaar dient te gebeuren). Dat gaf wat onderhandelingsruimte en na een nachtje erover te hebben geslapen de koop gesloten.
De auto met een aanhanger opgehaald, bij de RDW laten keuren en de distributie laten vervangen. Vervolgens in een weekend wat zaken (oa veren / dempers achter) overgebracht van de oude naar de nieuwe GTV
En toen kon ik gaan rijden. Wat een verschil. De GTV’s verschilden 100.000km en drie jaar, maar deze rijdt toch wel een stuk beter. Je zit meer op deze stoelen, terwijl je in de eerdere GTV’s meer in de stoel zit. Dat is wel een beetje wennen, maar ik merk dat ik er uren in kan zitten.
Inmiddels zijn we bijna 1 jaar en 5000km verder. Binnenkort zal ik nog wat meer ervaringen toevoegen.