Alfa Romeo Brera 3.2 JTS V6 Q4 (2009)

Alfa Romeo Brera
Alfa Romeo BreraAlfa Romeo BreraAlfa Romeo BreraAlfa Romeo BreraAlfa Romeo BreraAlfa Romeo BreraAlfa Romeo BreraAlfa Romeo BreraAlfa Romeo BreraAlfa Romeo BreraAlfa Romeo BreraAlfa Romeo BreraAlfa Romeo BreraAlfa Romeo BreraAlfa Romeo BreraAlfa Romeo BreraAlfa Romeo BreraAlfa Romeo BreraAlfa Romeo BreraAlfa Romeo Brera

UitvoeringBrera 3.2 JTS V6 Q4
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Mijn ervaringen:

Na lang discussiëren en twijfelen is hij tóch gekocht.
De Alfa Romeo Brera 3.2 zescilinder.
En hoe hij bevalt? Uitstekend! Ik krijg veel bekijks, zeker met '19 duimers. Maar ook omdat de rode kleur typisch Italiaans is, en niet vaak ziet. Nog een punt zou kunnen zijn dat er weinig Brera`s rondrijden. Ik ben als volgt op het punt gekomen om achter de auto aan te gaan: Ik heb hem ooit gezien in België, ik was meteen verkocht! Ik was altijd al wel een Alfa-fan, maar dit was toch wel de mooiste en ook redelijk betaalbaar. Alhoewel, 75.850 is natuurlijk een berg geld. Maar nu de rijeigenschappen:
1. Hij ligt als een betonblok op de weg.
2. Er zijn allerlei soorten standen, omdat ik nogal een sportieve rijder ben zet ik hem graag in S. Maar je kunt er ook gewoon héérlijk mee cruisen, en stationair klinkt hij erg beschaafd, met een klein V6-brommetje op de achtergrond.
3. Het comfort is oké, maar zeker ook niet meer of minder. Hij is nogal stijf afgesteld, en dat voel je ook wel bij een drempel..
Dit had net iets meer comfortabeler gemogen.

Van binnen ziet hij er prachtig uit. Mooie klokkenwinkel, en sportieve aluminium pedalen. De versnellingsbak kan ietwat beter. Hij schakelt maar mondjesmaat over naar de 2e en 3e versnelling bij vol accelereren. Over accelereren gesproken, dat doet hij bloedsnel! in zo`n 7 seconden zit je op de 100. Als je op de snelweg zo`n 120/130 rijdt hoor je nauwelijks iets van de 3.2 V6. Op de Duitse Autobahn heb ik de teller dicht op 235 gekregen, wat toch akelig hard gaat! Tot nu toe heb ik nog weinig problemen gehad, met de bolide. Maar wel dat er in het dashboard iets rammelt. In de garage hebben ze dit trouwens keurig gerepareerd!
Even later hoorde ik de achterklep kraken bij het dichtdoen. Óok hierbij terug gegaan naar de garage, ze hebben het voor zo`n 80% verholpen. Maar nog steeds een rare kraak.

De rijeigenschappen zijn verbluffend goed, zoals gezegd staat het als een blok op de weg. En ook in bochten hel je weinig over dankzij de Q4. Het geluid is prachtig, dat kunnen de Italianen wel! Een schitterend geluid produceren in een Alfa of wat voor Italiaanse auto dan ook. Er komt een machtige brul uit de uitlaat als je vol accelereert. Vooral onder een tunnel (die je hier in Zuid-Limburg nogal wat hebt) is de echo magnifiek!

Wel is het verbruik fors. Ik tank liever met mijn ogen dicht. Want een beetje sportief doortrappen is toch al snel 1 op 7.
Bij rustig aan kan het nog nét: 1 op 10
Als het moet ben ik veel mensen te snel af. Vooral petjes in GTI`s geef ik soms het nakijken.

Verder ben ik zeer tevreden over mijn bolide!!
Steeds als ik weer instap, verschijnt er een grijns op mijn gezicht. Ik vind het prachtig!