Alfa Romeo Brera 1750 Turbo Sport (2011)

autoreview

Alfa Romeo Brera 1750 Turbo Sport (2011)

Signalement

UitvoeringBrera 1750 Turbo Sport
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2019
KM-stand bij aanschaf122.913 km
KM-stand laatst145.511 km
Lezerswaardering: 87%Keuze van de redactie
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Mijn 1e review ooit,,.

 • 145.511 km

Beste lezers,
Ik heb lang getwijfeld om deze review te schrijven, ondanks het feit dat ik ze regelmatig lees van andere Alfisten.
Al vanaf 1981 rijd ik onafgebroken Alfa Romeo en tot tevredenheid, dat zal hieruit wel blijken. Mijn eerste Alfa was een nieuwe AlfaSud 1.5. Deze heb ik ingeruild voor de Alfa Giulietta type 116, waarvan ik er twee heb gereden. Via twee (echte) Giulia Nuova's 1.6 en 1.3 als dagelijkse auto, heb ik achtereenvolgens een 155 1.8, 166 2.4 Diesel, 147 1.6 (LPG), twee Alfa's GT (Diesel 1.9) , Giulietta 1.6 Diesel nu een Alfa Brera aangeschaft.
Ik heb dit model altijd erg mooi gevonden. Ook de overweging, dat dit een klassieker in wording is en zijn waarde redelijk zal behouden heeft mij aanleiding gegeven er één aan te schaffen. Het veel genoemde nadeel dat veel Alfisten aangeven over dit model is het hoge gewicht. Dit zou de rijeigenschappen negatief beïnvloeden. Gezien mijn Alfa verleden ben ik het daar deels mee eens, maar het gevoel van degelijkheid en piep en kraakvrije rijden vergoeden voor mij veel. Bovendien zie ik deze auto als een echte Grand Tourismo en voor mensen van mijn leeftijd (67) is het nemen van 360 gr fly-overs met 100 km p/u geen doel meer.
Aangezien ik geen 2.2 liter GM motor wilde, heb ik gezocht naar de 1750 Tbi uitvoering. Dit was in 2019 niet zo heel gemakkelijk. Bovendien wilde ik een betrouwbare auto aanschaffen, bij voorkeur bij een Alfa dealer (wat ook geen sinecure is, omdat er nog maar een paar over zijn). In december 2019 heb ik deze Brera in Grigio Touring 585 gevonden bij Zeeuw in Zwijndrecht.
In eerste instantie vond ik de auto wel erg GRIJS, daar ook de wielen in dezelfde kleur zijn en het interieur in zwart leer. Na een proefrit beviel het mij en mijn vrouw toch wel erg goed en zijn we tot aanschaf overgegaan.
De auto werd afgeleverd met een volledige servicebeurt en twee nieuwe Pirelli's op de vooras.
Daar ik sinds half 2020 met pensioen ben gegaan, rijdt ik op jaarbasis nog slecht 12.000 km. dus het wat hogere verbruik van gemiddeld 1: 9,7 / 1:10,1 is (ondanks de hoge benzine prijs) acceptabel.
Het onderhoud valt mij ook alleszins mee. In november is de APK en dan mankeert er eigenlijk niets aan de auto.
Dus het reguliere onderhoud is dan van toepassing en de kosten hiervan vallen mee. Na 22.000 km heb ik de twee oude banden laten vervangen door twee nieuwe Pirelli's, hetgeen de hoogste kostenpost was dit jaar. De auto is één van de laatst gebouwde exemplaren (oktober 2010 - afgeleverd maart 2011 in Luxemburg) en de staat van de carrosserie en het interieur zijn bijna smetteloos.
Dat het een Coupé is en de gebruiksmogelijkheden wat beperkt zijn (2+2) is voor ons geen probleem omdat mijn vrouw en ik de enigen zijn die erin rijden. De grote achterklep en omklapbare rugleuningen zijn wel prettig op onze vakanties naar zuid Frankrijk. Ik rijd altijd deze afstanden alleen en in één dag en kom fit uit de auto na zo'n 1080km.
Al met al ben ik zeer tevreden met deze auto en ik kan hem niet alleen voor het uiterlijk, maar ook voor het rijcomfort zeker aanbevelen.
Eindigend met de hoop, dat ik niet al te uitgebreid ben geweest en dat ik niet per km alle kosten en kleine ongemakken heb vermeld....
Met vriendelijk Alfa groet.
Jan S.

4,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (27)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens