Alfa Romeo 164 Super 3.0 V6 (1995)
Uitvoering | 164 Super 3.0 V6 |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Was op zoek naar iets meer comfort (airco) dan in de 155 V6 en deze Alfa biedt dat. Hij heeft een heel ander karakter dan de 155, vooral rustiger, draait minder toeren en is mede daardoor zelfs zuiniger (1:10). De bekende V6 klinkt iets zwaarder en is altijd te horen, gelukkig. Het is een lekkere snelwegauto, genoeg koppel en altijd de V6 op de achtergrond.
Helaas voel je wel wat aandrijfreacties, maar daar valt mee te leven. De 155 stuurde beter, maar deze is fijner afgeveerd, sportief en toch comfortabel. De Zender Milano’s met 225/45/17 hebben het stuurgedrag verbeterd en geven de auto een wat dikker uiterlijk. Vooral van achteren vond ik de verhoudingen met de standaard bandbreedte niet helemaal geslaagd, wat mij betreft nu helemaal goed.
De bagageruimte is iets kleiner en minder toegankelijk dan die van de 155, maar nog steeds ruim genoeg voor een racefiets of bugaboo. De stoelen zitten erg prettig met redelijk lange zittingen en redelijke zijdelingse steun. De stand van het stuurwiel is een beetje vlak, maar niet vervelend.
Kortom, een auto met karakter, waar je altijd met plezier in rijdt.
Lekkende stuurbekrachtigingsslangen: door Alfagarage vervangen.
Lekkende slangen van de oliekoeler: door Alfagarage vervangen.
Versnellingsbak soms wat hakerig.
Kapotte accu: zelf vervangen.
Wat mij betreft weinig problemen voor een Alfa.
Update 232.000 (november 2006)
Distributie vervangen.
Update 241.000 (juli 2007)
Stuurbekrachtigingsslang los: door SvL gemaakt. Foutje andere Alfagarage?
Nieuwe bougiekabels. Hij liep niet helemaal top, maar is nu weer koning souplesse.
Airco afgevuld, hij is weer koud. Deze airco doet het trouwens beter dan die in een mij bekende 166 (2005). De schokbrekers lijken hun beste tijd te hebben gehad, daar gaan we binnenkort eens naar kijken. Opnieuw uitlijnen staat ook in de planning.