Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.8 mpi Distinctive (2007)
Uitvoering | 159 Sportwagon 1.8 mpi Distinctive |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Mijn eerste auto Was een fiat Stilo. toen in die tijd Had ik geen voorkeur kwa merk maar ik denk dat daar de liefde voor Italiaanse auto's Is begonnen. Na de Stilo een uit stapje naar een Swift 1.5 maar dat Was geen succes.
redelijk wat problemen en te veel kilometers voor een benzine brachten mij naar een fantastische alfa romeo gt 1.9 jtd,wat een heerlijke auto en net zoals mijn Stilo vrijwel probleemloos op wat draagarmen na.
Na 3 fijne jaren en 220 op de klok verkocht voor een fiat bravo 1.4 uit 2007 ivm een verhuizing, goede auto maar na een gt valt alles tegen dus zo bij de 159 gekomen en er ging weer een wereld voor me open!
Valt moeilijk te beschrijven voor veel mensen maar rijden in een alfa voelt gewoon speciaal, ondanks dat dit model redelijk wat GM onderdelen gebruikt stoort het niet en rijd ik met heel veel plezier in en de looks overvallen me iedere X als ik haar zie staan!
Comfort:
De 159 Is een zeer comfortabele auto maar wel zonder de sportieve roots te verlogenen,je kan hem flink door trappen op een klaverblad en ben zodoende altijd op de linkerbaan te vinden heerlijk zoals ze aan de weg plakt.
Dit komt mede door de 18 inch velgen die niks aan het comfort hebben ingeleverd.
De stoelen zitten heerlijk voor veel beter dan veel concurrenten waar het zitvlak vaak erg kort Is.
Achter in is de ruimte minder maar op stap met 4 volwassenen richting franrijk Is geen probleem mits de bestuurder geen 1,95 Is;)
Prestaties:
Daar kan ik kort in zijn de 1.8 mpi uit onderanderen de insignia en zafira voldoet maar meer ook niet.
Motor Is stil en rijd heerlijk mee in het verkeer maar verwacht geen echte alfa prestaties.
Op wintersport met 4 volwassenen + bagage en skibox ging beter dan verwacht kracht voldoende.
Kwa verbruik merk je dat de 159 van voor de facelift best wat weegt veel verder dan 1 op 12,5 kom ik niet en dat Is 70% snelweg. Lange ritten Is 1 op 14 haalbaar.
Betrouwbaarheid:
Heb de auto nu iets langer dan een jaar en rijd ongeveer 20000 km per jaar. Tot nu toe geen problemen auto zag er bij de keuring en onderhoud perfect uit.
2 puntjes die er aan komen zijn de stuurbekrachtigingspomp die zingt enigszins bekend probleem door verkeerde olie affabriek zolang het zo blijft wacht ik met vervangen.
En zoals je kon zien bij de 159 van klokje rond kon zien hebben ze oppervlakkige roest bij het subframe slordig maar nu nog geen probleem en keurig op te lossen staan Is nog keihard.
Voor de rest nergens roest dus ze kunnen het wel.
Conclusie
tot nu toe een heerlijke degelijke auto die kwa wegligging sportief te rijden Is.niet de zuinigste in zijn soort maar een genot om in te rijden
Betrouwbaarheid tot nu toe naar verwacht geen problemen op dit punt.
Zou iedereen een 159 aanraden
Updaten 165000
Nog steeds een top auto wat een genot om iedere dag weer in te stappen.
Nog steeds probleemloos, stuurbekrachtigingspomp zingt nog steeds maar word deze zomer preventief vervangen bij de grote beurt(onderhoud doe ik zelf).
Weinig nieuws zal een nieuwe updaten plaatsen als ik wat bijzonders te melden heb.
update
hier een kleine update
tijd gaat snel en de kilometers tikken lekker door na volle tevredenheid.
sinds me vorige verslag het reguliere onderhoud aangevuld met wat preventief onderhoud.
stuurpomp preventief vervangen omdat die een zoemend geluid produceerde waar ik me aan begon te storen.
kosten vielen mee met plaatsen was ik rond de 270 euro kwijt.
laatste half jaar begon het olieverbruik toe te nemen( hebben veelvoorkomend probleem bij Opel blokken)
nou was het bij vullen niet het vervelendste maar wel dat de olie lekte op me uitlaat waardoor er een brandgeur in de auto ontstond bij de stoplichten.
Dit bleek een lekkende oliefilterhuis pakking te zijn , na die samen met de kleppendeksel pakking te hebben vervangen is hij weer kurk droog zonder verbruik. kosten met oliewissel 200 euro.
voor de rest rijd en stuurt hij nog als nieuw en ziet hij er van binnen buiten (en onder) nog top uit. kijk nog dagelijks om naar me auto en dat zegt genoeg..
PS: Sorry voor de lappen tekst op een of andere manier krijg ik er geen alineas tussen!