Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD Distinctive (2002)

Alfa Romeo 156 Sportwagon
Alfa Romeo 156 SportwagonAlfa Romeo 156 SportwagonAlfa Romeo 156 SportwagonAlfa Romeo 156 SportwagonAlfa Romeo 156 SportwagonAlfa Romeo 156 SportwagonAlfa Romeo 156 - interieurAlfa Romeo 156 - interieur

Uitvoering156 Sportwagon 2.4 JTD Distinctive
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2002

Gedurende 30 jaar heb ik iets meer dan 1.000.000 Km afgelegd met 9 wagens. Twee maanden geleden heb ik mijn vierde Alfa aangekocht en voor het eerst in mijn leven een diesel. Tot nu toe heb ik probleemloos 10.000 km afgelegd en deze 2.4 JTD heeft mij geweldig verrast in positieve zin. Van mijn jarenlange afkeer voor diesels ben ik wel voorgoed verlost! De wagen is snel, heeft trekkracht in overvloed en is ongelooflijk soepel. Over de wegligging kan men kort zijn, deze is meer dan uitstekend en heb ik tot nu toe in geen enkele andere auto ervaren. Het is een heel comfortabele wagen en de "Climat Control" is sterk verbeterd na de "facelift". De nivomat ophanging is op deze wagen bijna een "must", de regen- en reuk sensor zijn zeker hun geld waard en de Bose hifi geeft een subliem geluid. De rood lederen bekleding is gewoonweg prachtig en de zetelverwarming is bijzonder aangenaam. Een electrisch zonnedak is minder nuttig omdat de klimaatregeling zijn werk uitstekend doet.
Toch zijn er ook enkele nadelen aan deze 156. Zo heb ik het idee dat bij het ontwerp het design primordiaal was ten opzichte van de binnenruimte. Indien men veel belang hecht aan ruimte en koffer zal deze alfa teleurstellen. Het gewicht van de motor zorgt op zijn beurt voor een nogal zwaar aanvoelende besturing, wat voor iemand die van bochtenwerk houdt een nadeel kan zijn.
Samengevat, ga je voor puur rijplezier dan zit je met deze keuze goed. Elke kilometer met deze wagen is genieten.
Vind je een riante binnenruimte en een grote koffer belangrijk, maak je beter een andere keuze.
Het is maar wat je zoekt...

Het dekzeil van de kofferruimte heeft het begeven.
Dit is zonder problemen vervangen door een nieuw exemplaar.