Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD Progression (2002)
| Uitvoering | 156 Sportwagon 1.9 JTD Progression |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2002 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Dit is mijn tweede 156. Over de eerste was ik zeer tevreden (zie 156 1.8 1998 178.000km). Nu een diesel en sportwagonuitvoering. Wel even wennen, van 1.8 naar 1.9 diesel. Maar gezien de vele kilometers wel ideaal. Voor het echte motorplezier zal mijn voorkeur toch altijd benzine zijn (ik hou van echte toerenmotors).
Goed, dan mijn ervaring. Tot nu toe probleemloos rondgereden. Als extra heb ik oa novomat genomen icm verlaagd onderstel. Dit is een must bij zware belading. Geen doorhangen meer en nog betere wegligging.
De diesel is redelijk stil en heeft een mooie koppelkromme. Actieradius rond de 900 km.
Ik blijf de 156 nog steeds tot de mooiste auto"s vinden behoren. Inmiddels blijkt de vormgeving van tijdeloze schoonheid te zijn. Noem een ander merk uit deze klasse die dat heeft??
Hoe fijn een 156 rijdt hoeft eigenlijk ook geen betoog meer nog steeds ongeëvenaard!
Alfa weet inmiddels heel goed hoe ze betrouwbare auto"s moet maken. Als ik collega"s met andere merken horen die de reputatie hebben betrouwbaar te zijn dan verbaast mij dat. Met name Volkswagen krijgt meer eer dan dat dit merk toekomt (als ik motormanagement noem weet elke Passat en Golfrijder wat ik bedoel).
Tot nu toe heb ik niet te melden. Standaard 20.000 km beurt gehad zonder opmerkingen.