Autonieuws  |  'LaFerrari XX zet Ringtijd van 6:35 minuten neer'

17 april 2014  |  11:51  |  Tekst:

Ferrari heeft de knuppel bij de hypercars maar eens in het hoenderhok gegooid. Onze spionagefotograaf heeft namelijk de LaFerrari XX op 6:35 minuten geklokt tijdens een rondje Nordschleife.

Onze spionagefotograaf was razend enthousiast in z'n begeleidende mail. "Het prototype was nog meer hardcore dan de gewone LaFerrari die eerder op de Ring werd gespot. De auto stond op speciale Pirelli-banden en had plexiglas raceruiten. Deze auto, vermoedelijk de LaFerrari XX, was extreem lawaaiig."

De tijd van 6:35 minuten is uiteraard extreem snel; dik 20 seconden sneller dan de huidige recordhouder voor productieauto's, de Porsche 918 Spyder. Deze LaFerrari XX is echter niet straatlegaal, in tegenstelling tot de gewone LaFerrari.

We kunnen dus niet van een officieel ronderecord spreken. De snelste ronde ooit op de Nordschleife is neergezet door Stefan Bellof in een Porsche 956 raceauto: 6:13.11 minuten. Dat deed hij al in 1983.

Van de gewone LaFerrari is nog geen rondetijd op de Nordschleife bekend. McLaren heeft met de P1 een tijd 'sneller dan 7 minuten' neergezet, maar wil de exacte tijd niet prijsgeven.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Ferrari LaFerrari kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

Ferrari LaFerrari XX Ferrari LaFerrari XX Ferrari LaFerrari XX
Ferrari LaFerrari XX Ferrari LaFerrari XX Ferrari LaFerrari XX

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep