Drie dingen om je af te vragen als je een bestelauto koopt

Bestelauto Ford Transit bouw dakrek ladder achter

Wil je een bestelbus kopen voor je bedrijf? Stel jezelf zeker deze vragen als je een bestelauto koopt.

Als je zelfstandige bent of een bedrijf hebt, kan een bestelbus belangrijk voor je zijn. Een bus is praktisch en als ondernemer kun je de btw terugvragen. Bovendien betaal je over een bestelwagen een lager tarief wegenbelasting. Stel jezelf de juiste vragen als je een bestelauto koopt, om tot een goede keus te komen.

Hoeveel laadvolume heb ik nodig?

Maak, voordat je bij een dealer binnenstapt, de balans op van je behoeften. Vooral als het gaat om het laadvolume. Het mag zeker niet te klein zijn. Maar een te groot voertuig is letterlijk weggegooid geld. De grootte van je laadruimte is dus afhankelijk van je activiteit en de uitrusting die je vervoert.

Van onze partner
Handgereedschap voor auto-onderhoud
Uitgebreide collectie handgereedschap vind je bij Winparts.nl variërend van dopsleutels, ratelsleutes, steeksleutels, bits en veel meer. Je bestelt het gemakkelijk online

Welke binnen- en buiteninrichting heb je nodig?

Nadat de maat is gekozen, moet je ook de inventarisatie maken van het specifieke type lay-out dat je nodig hebt. Denk daarbij zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Oprijplanken, planken binnen, dakdragers: er zijn vele mogelijkheden. Ook weer afhankelijk van de activiteiten van je bedrijf. Kijk daarvoor ook hoe je in de praktijk de ruimte gebruikt, zowel voor lading als voor het werk. Zorg voor voldoende ruimte voor een tilhulp die ook los mee mee moet, een steekwagentje of een gereedschapskist. Of een elektriciteitsaansluiting voor gereedschap of opladers.

Welke motor of brandstof is het meest geschikt?

Ten slotte moet je ook het type motor kiezen dat het beste past bij je behoeften voor je reizen. Want de keuze is groot, tussen benzine, diesel, hybride of elektrisch! Die hebben elk hun specifieke voor- en nadelen. Voor een elektrische bedrijfsauto kun je subsidies aanvragen. Kijk ook naar de mogelijkheden om plaatselijke subsidies aan te vragen. Informeer daarbij in het gemeentehuis en ook bij de plaatsen waar je regelmatig werkt.

Van onze partner
Besparen op je autoverzekering?
Kijk dan via Independer.nl naar de meest aantrekkelijke verzekering voor je auto. Eenvoudig via het kenteken! Vergelijk nu voor de scherpste autoverzekering