Winterbandentest 2018

Veilig door de ijstijd

Winterbandentest 2018
Winterbandentest 2018Winterbandentest 2018Winterbandentest 2018Winterbandentest 2018Winterbandentest 2018Winterbandentest 2018
AutoWeek 44 2018
AutoWeek 44 2018

Je leest het in AutoWeek 44 2018

Hoewel het de laatste jaren moeilijk is om te voorspellen wat de weergoden voor ons in petto hebben, zal het de komende maanden geheid weer glad op de weg worden. Wanneer je besluit om over te stappen op winterbanden, zie je op de volgende pagina’s welke merken en typen je moet hebben.

Volgens een boerenwijsheid volgt na een hete zomer altijd een strenge en sneeuwrijke winter. Ter voorbereiding daarop is het raadzaam om alvast een blik te werpen op de winterbanden, zeker wanneer die na maanden weer uit de opslag komen. Banden met een profieldiepte van minder dan vier millimeter zijn aan vervanging toe, net als banden ouder dan zes jaar. De prestaties onder winterse omstandigheden zijn dan veel minder goed. Nieuwe winterbanden laten uiteraard geen ruimte voor twijfel over de kwaliteit. Verder blijft het een kwestie van gokken of er daadwerkelijk veel sneeuwdagen in ons land zullen komen. Het fabeltje dat winterbanden onder de 7 graden Celsius beter presteren dan zomerbanden, is allang achterhaald. Alleen als er daadwerkelijk sneeuw en ijs op de weg ligt, zijn ze in het voordeel. Onze tip voor mensen die elk risico willen uitsluiten omdat ze veel op de weg zitten: laat de banden wisselen voordat koning Winter zich van zijn strengste kant laat zien.

Het aanbod is dan nog groot en je betaalt er niet de hoofdprijs voor. Maar welke band moet je nemen? Alleen al in de door ons geteste maat 195/65R15 is er keuze uit meer dan 50 merken. Wij hebben ze getest op een besneeuwd, nat en droog wegdek. We keken ook naar de slijtage en efficiëntie, onder meer aan de hand van tests op de rollenband waarmee we het kilometrage kunnen voorspellen. Pas wanneer je weet hoe lang een band meegaat, kun je immers pas stellen of hij duur is of niet.

Vier winterbanden haalden de hoogste waardering 'zeer goed':

 

De uitgebreide uitkomsten van de verschillende tests van alle geteste banden lees je in bijgaand artikel.

Op onze autobandensite, de AutoWeek Autobanden Prijsvergelijker, vindt je een overzicht van de top 20 winterbanden van de Winterbandentest 2018.

Verder lezen?
Het volledige artikel is beschikbaar voor slechts €1,49. Het artikel wordt aangeboden in PDF formaat.
Koop artikel €1,49

Oeps, er ging iets mis...

Er is iets mis gegaan met je betaling. Probeer het later nog eens.
sluiten

Winterbandentest 2018

Veilig door de ijstijd

Koop dit artikel als PDF voor slechts €1,49.
Vul je e-mailadres in waarop je het artikel wilt ontvangen:

Winterbandentest 2018

Veilig door de ijstijd

Je betaling is voltooid! Het artikel is naar je email-adres gestuurd. Je kunt het artikel direct downloaden door op onderstaande knop te klikken. Download het artikel