Winterbandentest 2018 245/45 R 18

Sneeuwzeker

Winterbandentest 2018
Winterbandentest 2018Winterbandentest 2018Winterbandentest 2018Winterbandentest 2018Winterbandentest 2018
AutoWeek 48 2018
AutoWeek 48 2018

Je leest het in AutoWeek 48 2018

Naast de reguliere winterbandentest voor de compacte en middenklasse auto's, testen we dit jaar ook brede banden in de maat 245/45 R 18. Dit is typisch een maat die je veel op sportsedans met veel vermogen tegenkomt.

Binnenkort dansen de eerste sneeuwvlokken weer over de weg. Een mooi gezicht, maar het is dan wel fijn om de juiste banden onder je auto te hebben. We hebben de nieuwste winterbanden in de maat 245/45 R 18 voor je naast elkaar gezet. Dit keer dus een grotere en bredere winterband.

Rijbanen die door sneeuw spiegelglad zijn geworden, met ijs bedekte kruisingen en gladde hellingen: Koning Winter slaat binnenkort ongetwijfeld weer toe. Vooral bestuurders van zware en sterk gemotoriseerde auto’s moeten zich daar tijdig op voorbereiden, want waar je met zomerbanden tot een paar jaar geleden nog redelijk uit de voeten kon in winterse omstandigheden, zijn die banden tegenwoordig helemaal gericht op hoge snelheden en een goede grip op droog wegdek. De zomerband die we ter referentie hebben getest, zorgt voor een drie keer zo lange remweg als de geteste winterbanden, terwijl de trekkracht nog niet eens een vijfde bedraagt op het met sneeuw bedekte parcours. Als je met deze zomersporters wordt verrast door winters weer, kom je nog niet eens van je plek op een met sneeuw bedekte helling. En dat zorgt dan met name aan het begin van de winter weer voor verkeershinder en lange files. In het hogere segment ontkom je simpelweg niet aan de bandenwissel. Waar je in automodellen tot de middenklasse nog uit de voeten kunt met vierseizoenenbanden, zijn die bij auto’s als de BMW 5-serie en Mercedes E-klasse geen alternatief. Los van het feit dat je op veiligheidsgebied te veel concessies moet doen, is er zowel in de zomer als in de winter met dergelijke banden geen sprake van serieus rijplezier. De nieuwste winterbanden in de maat 245/45 R 18 bieden daarentegen ongekende mogelijkheden. Met deze banden bestormt de test-BMW gretig besneeuwde bergpassen, ze bieden goede veiligheidsreserves bij nat wegdek en op droog wegdek is het pas boven de 200 km/h gedaan met de pret.

In samenwerking met AutoBild bekijken we 10 winterbanden in de maat 245/45 R18. De winterband met de hoogste score is dit jaar de Vredestein Wintrac Pro. Eveneens de kwalificatie 'uitstekend' ontvingen de Continental WinterContact TS 850 P en Kleber Krisalp HP3.

De volledige Winterbandentest is te lezen in de AutoWeek 48 (t/m 4 december in de winkel) of is digitaal beschikbaar. De volledige klassering is terug te vinden op de AutoWeek Autobandenvergelijker.

Verder lezen?
Het volledige artikel is beschikbaar voor slechts €1,49. Het artikel wordt aangeboden in PDF formaat.
Koop artikel €1,49

Oeps, er ging iets mis...

Er is iets mis gegaan met je betaling. Probeer het later nog eens.
sluiten

Winterbandentest 2018 245/45 R 18

Sneeuwzeker

Koop dit artikel als PDF voor slechts €1,49.
Vul je e-mailadres in waarop je het artikel wilt ontvangen:

Winterbandentest 2018 245/45 R 18

Sneeuwzeker

Je betaling is voltooid! Het artikel is naar je email-adres gestuurd. Je kunt het artikel direct downloaden door op onderstaande knop te klikken. Download het artikel

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.