Bürstner Marano

Klaar voor het volgende decennium?

AutoWeek Campers 2019-01
AutoWeek Campers 2019-1
AutoWeek Campers 2019-1

Je leest het in AutoWeek Campers 2019-1

Deze Bürstner-halfintegraal op basis van een Ducato III oogt vanbuiten jonger dan hij in werkelijkheid is. Is een prijs van bijna € 30.000 voor een tien jaar oude camper een slimme investering?

Kun je goed rekenen en ben je op zoek naar een moderne en betaalbare halfintegraal, die bovendien goed is onderhouden? Dan wordt het een lastige zoektocht, zeker wanneer de opbouw van een gerenommeerde fabrikant moet zijn. De vraag is namelijk groot en het aanbod van gebruikte campers beperkt. Gelukkig weet Bürstner er op één of andere manier altijd wel een mouw
aan te passen. Het bedrijf uit het Duitse Kehl am Rein staat bekend als pionier met halfintegraalcampers en bracht het platte alternatief voor de alkoofcamper al halverwege de jaren 80 op de markt. De modelnaam Marano is overigens niet lukraak verzonnen, maar is ontleend aan het Noord-Italiaanse dorpje Marano Lagunare. Dat ligt tussen Lignano-Sabbiadoro en de baai van Grado en was een ideaal reisdoel voor deze testcamper.

HALVE VRACHTWAGEN

Het is een halve vrachtwagen, die met een lengte van 6,79 meter en een breedte van 2,30 meter flink wat ruimte onder de carport inneemt en ook op de camping een imposante verschijning is. Met deze op één na grootste uitvoering beschik je echter wel over een tweepersoonsbed in het midden en een nog groter tweepersoonsbed achterin. De Marano T 695 was groter, maar had slechts drie slaapplekken. Met de nodige accessoires ging een nieuwe T 645 tien jaar geleden over de psychologische grens van € 50.000 heen. Van die nieuwprijs is tien jaar later nog altijd zo’n 60 procent over. De Marano is dus bepaald geen koopje, maar alles zit erop om een gezin gelukkig te stemmen.

Verder lezen?
Het volledige artikel is beschikbaar voor slechts €1,49. Het artikel wordt aangeboden in PDF formaat.
Koop artikel €1,49

Oeps, er ging iets mis...

Er is iets mis gegaan met je betaling. Probeer het later nog eens.
sluiten

Bürstner Marano

Klaar voor het volgende decennium?

Koop dit artikel als PDF voor slechts €1,49.
Vul je e-mailadres in waarop je het artikel wilt ontvangen:

Bürstner Marano

Klaar voor het volgende decennium?

Je betaling is voltooid! Het artikel is naar je email-adres gestuurd. Je kunt het artikel direct downloaden door op onderstaande knop te klikken. Download het artikel