BMW 530i Touring - Volvo V90 T5

Inpakken en meenemen

BMW 530i Touring - Volvo V90 T5
AutoWeek 37 2017
AutoWeek 37 2017

Je leest het in AutoWeek 37 2017

De nieuwe Touring van de BMW 5-serie is op papier de volmaakte auto. Tegen onze duurtest-Volvo V90 mag de auto laten zien of dat in praktijk ook zo is.

Geef ze wel geld, maar laat ze verder hun ding doen." De persoon bij het Chinese Geely die heeft bepaald dat het Volvo wel middelen ging geven, maar zich niet te veel met de bedrijfsvoering zou bemoeien, verdient veel respect. Want de manier waarop het Zweedse merk zichzelf sinds die overname opnieuw heeft uitgevonden, is niet minder dan bewonderenswaardig. De auto's zien er strak uit, de aandrijflijnen zijn modern en zuinig en qua veiligheidsinnovaties en interieur loopt Volvo mee met de voorhoede. De stap voorwaarts is bij elk model zeer groot ten opzichte van de generatie die hij vervangt en het resultaat is zeker in het Nederlandse straatbeeld terug te zien. Nu hebben de Zweden in Nederland natuurlijk steun gehad van de overheid, wat de grote hoeveelheid XC90's T8 op de snelwegen verklaart, maar de nieuwe S90 en V90 zie je ook veel met andere aandrijflijnen.

Volvo voelt zich lekker en is in topvorm. Dat maakt een strijd met de bestaande top zeer interessant. Want hoe hard de Zweden ook gaan, het is niet zo dat ze in Duitsland intussen een beetje achterover leunen. Zo bleek de nieuwe BMW 5-serie nog wat meer comfort te bieden dan voorheen, terwijl je in een afgeladen testauto een week nodig hebt om alle technische innovaties uit te proberen. De stationwagonvariant volgde deze lente als Touring; die auto is een prachtige concurrent voor de Volvo V90.

Die laatste hebben wij sinds kort als T5 in huis als duurtester en we hebben er een fijne 530i tegenover gezet. In principe passen die auto's uitstekend bij elkaar. Beide hebben een 2.0 turbomotor, met 254 pk voor de Volvo en 252 pk voor de BMW. Met 350 Nm koppel leveren ze zelfs precies dezelfde trekkracht. Ook heeft zowel de Duitser als de Zweed een achttraps-volautomaat en de twee kofferbakken schelen slechts tien liter in ruimte. De gelijkenissen houden op als we de banken omklappen, want dan pakt de BMW een voorsprong van 175 liter. Evengoed is het opvallend hoe gelijk de auto's op papier zijn, wat deze vergelijking erg interessant maakt.

Verder lezen?
Het volledige artikel is beschikbaar voor slechts €1,49. Het artikel wordt aangeboden in PDF formaat.
Koop artikel €1,49

Oeps, er ging iets mis...

Er is iets mis gegaan met je betaling. Probeer het later nog eens.
sluiten

BMW 530i Touring - Volvo V90 T5

Inpakken en meenemen

Koop dit artikel als PDF voor slechts €1,49.
Vul je e-mailadres in waarop je het artikel wilt ontvangen:

BMW 530i Touring - Volvo V90 T5

Inpakken en meenemen

Je betaling is voltooid! Het artikel is naar je email-adres gestuurd. Je kunt het artikel direct downloaden door op onderstaande knop te klikken. Download het artikel

Gerelateerde forumtopics