Lightyear gedeeltelijk failliet

Zonsondergang

Lightyear 0

De kogel is door de kerk. Lightyear is gedeeltelijk op de fles. De Rechtbank Oost-Brabant heeft de operationele tak failliet verklaard.

Maandag werd bekend dat Lightyear uitstel van betaling had aangevraagd voor zijn operationele tak: Atlas Technologies. Dat was onder meer de afdeling waar Lightyear zijn productie had ondergebracht. Lightyear brengt nu naar buiten dat de Rechtbank Oost-Brabant zijn operationele tak failliet heeft verklaard.

Lightyear zegt het nieuws - hoe kan het ook anders - voor werknemers, klanten, investeerders en toeleveranciers te betreuren. De fabrikant zegt nauw te gaan samenwerken met de aangestelde curator. Niet meer dan logisch.

Hoe de toekomst van Lightyear er uit k0mt te zien? Dat is nog onduidelijk. Lightyear zegt dat later duidelijk zal worden of en hoe het door kan. Op moment van schrijven was Lightyear niet bereikbaar voor commentaar.

Atlas Technologies B.V. is niet het bedrijf dat het intellectuele eigendom van Lightyear bezit. Dat is namelijk in handen van Atlas Technologies Holding B.V.. In deze holding zijn naar verluidt de investeringen van het Nederlandse overheidsfonds en het Zweedse Koenigsegg ondergebracht.

Na de 0 wilde Lightyear de 2 gaan bouwen. Dat is met een verwacht prijskaartje van minder dan €40.000 een veel betaalbaardere 'zonneauto', waarvoor al 40.000 particulieren hebben ingetekend. Bedrijven als LeasePlan en MyWheels hebben er al ruim 20.000 exemplaren van besteld.

Lezersreacties (152) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.