Zeldzame Ferrari Monza SP2 opgeschroefd tot 830 pk

Ieder zijn ding

Mansory Ferrari Monza SP2
Mansory Ferrari Monza SP2Mansory Ferrari Monza SP2Mansory Ferrari Monza SP2Mansory Ferrari Monza SP2Mansory Ferrari Monza SP2Mansory Ferrari Monza SP2Mansory Ferrari Monza SP2Mansory Ferrari Monza SP2Mansory Ferrari Monza SP2Mansory Ferrari Monza SP2Mansory Ferrari Monza SP2Mansory Ferrari Monza SP2

Wat Mulliner is voor Bentley is Mansory Bespoke voor de Duitse tuner Mansory. Dat betekent dat bij Mansory Bespoke kunt aankloppen voor de meest buitenissige ideeën. In ieder geval één klant deed dat en bracht zijn of haar in gelimiteerde serie gebouwde Ferrari Monza SP2 langs voor een Mansory-behandeling.

Tuner Mansory deinst er niet voor terug om supercars onder handen te nemen. De autoaanpasser schuift geregeld aangepaste Lamborghini's en Ferrari's naar voren en overgiet zelfs Rolls-Royces met een schreeuwerige designsaus. Kort geleden zag je hoe Mansory de F8 Spider een heftige F8XX-behandeling gaf, maar nu gaat de tuner een stapje verder. Een klant heeft namelijk zijn zeldzame Ferrari Monza SP2 bij Mansory Bespoke gebracht voor een behandeling.

Mansory Ferrari Monza SP2

Ferrari SP2

In tegenstelling tot de F8 Spider is de Monza SP2 een Ferrari waarvan slechts een beperkte serie wordt gebouwd. De Monza SP2 die plek biedt aan twee inzittenden werd in 2019 zij aan zij gepresenteerd met de eenzits Monza SP1. Van het technisch op de 812 Superfast gebaseerde tweetal worden in totaal 499 exemplaren gemaakt.

Mansory hangt de Monza SP2 vol met uit koolstofvezel opgetrokken extraatjes. We zien een extra lip onder de voorbumper, een aangepaste diffuser en andere zijskirts. Op de ellenlange snuit waaronder zich de twaalfcilinder schuilhoudt plakt Mansory zwarte stickers en de luchtinlaat die zich pal voor de bestuurder op de motorkap bevindt is in het zwart uitgevoerd. Omdat de 810 pk en 719 Nm die de 6.5 V12 in de Monza SP2 naar de achterwielen stuurt niet voor iedereen voldoende is, schroeft Mansory het vermogen op tot 830 pk en 740 Nm. Daarnaast zet de tuner de Monza Sp2 op nieuw lichtmetaal en voert het de bijrijdersstoel in het rood uit.

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.