‘Wereldwijde autoverkoop levert 17,2 procent in’

Een nieuwe voorspelling

Hyundai Kona Electric productie fabriek levering

Met wederom een maand achter de rug waarbij het coronavirus nog steeds invloed heeft op de autoverkoop, waagt een nieuwe grote club zich aan de voorspelling over hoe dramatisch de eindstand van dit jaar zal zijn.

Het Britse Global Data denkt dat in 2020 uiteindelijk 73,6 miljoen auto’s worden verkocht. Daarmee zou de wereldwijde verkoop in vergelijking met 2019 met 17,2 procent krimpen. Volgens de analisten van Global Data heeft Covid-19 daarmee een grotere impact op de auto-industrie dan de laatste economische crisis. Zoals het er nu naar uitziet heeft vooral het tweede kwartaal een grote impact op de wereldmarkt. Toen ging de wereld grotendeels op slot vanwege de pandemie.

Global Data heeft aan de hand van Chinese en Koreaanse cijfers echter wel goede hoop dat de automarkt uiteindelijk uit het dal zal komen. Deze landen gingen als eerste in lockdown en daar herstelt de automarkt zich nu ook weer als eerste. In mei en juni werden daar zelfs zeer positieve cijfers behaald. In China nam de verkoop in mei met 8 procent toe, in Zuid-Korea met 10 procent. Global Data houdt echter nog wel rekening met rake klappen in Amerika, aangezien het virus daar nu al langere tijd huishoudt.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.