Wel en wee: Renault Mégane

Energy dCi 110 op één

AW 16
Het zal je niet zijn ontgaan dat de huidige Mégane inmiddels alweer even op de markt is. Wij vroegen Renault Nederland hoe het de vierde generatie Mégane tot nu toe is vergaan.

In september 2015 gaf Renault met de onthulling van de Mégane een duidelijk signaal af aan de Opels Astra en Volkswagens Golf van deze wereld: de Fransen zijn terug. Volgens Renault Nederland zijn in totaal 6.700 exemplaren van de huidige Mégane - zowel de hatchback als de Estate - geregistreerd. Daarmee is de Fransman dit jaar goed voor een derde plek in zijn segment. "Nemen we de Estate los, dan staat de Mégane op plek twee binnen de C-segment-stationwagons", aldus Renault Nederland. Daarmee sluiten de verkopen van de Mégane aan bij de verwachtingen.

Dat de Estate voor mooie cijfers zorgt, blijkt wel uit het feit dat 85 procent van de klanten voor de Mégane in stationwagonvorm kiest. Ongeveer de helft van de klanten kiest voor de Bose-uitvoering. Over de gehele linie kiezen de meeste klanten voor de Energy dCi 110 (diesel), op plek twee vinden we de Energy TCe 130 (benzine). Opvallend is het relatief grote aandeel hatchbacks dat als 205 pk sterke GT over de toonbank gaat: 8 procent. Met 44 procent wordt in bijna de helft van de gevallen voor het 8,7-inch R-Link-scherm gekozen. Valt het je op dat je vaak een blauwe Mégane ziet rijden? Dat kan kloppen. Blue Cosmos is de populairste kleur, gevolgd door Noir Etoile.

Renault heeft geen cijfers beschikbaar over welke auto's er bij de dealer worden achtergelaten. "Het merendeel van onze klanten least een Mégane. In zulke gevallen krijgen we niet te horen wat de vorige auto was", vertelt Renault.

PRIVATE LEASE Renault Mégane

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (51) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum