Wel en wee: Opel Grandland X

Volgend jaar nieuwe 180 pk sterke 1.6 Turbo

Opel Grandland X 1.2T Innovation

De Opel Grandland X heeft inmiddels de kans gehad zich te bewijzen op de Nederlandse automarkt. Wij vroegen Opel Nederland hoe het de SUV tot op heden vergaat.

In april 2017 presenteerde Opel met de Grandland X een compleet nieuwe SUV, een auto die zijn technische basis met de Peugeot 3008 deelt. Inmiddels zijn we een klein jaar verder, Tijd om uit te zoeken hoe de Grandland X tot op heden heeft gepresteerd.

Volgens Opel Nederland heeft het sinds de verkoopstart van de Grandland X, zo'n twaalf maanden geleden, meer dan 3.000 orders weten te schrijven. "[...] We zijn bijzonder tevreden met deze aantallen, zeker wanneer je bedenkt dat de Grandland X pas 9 maanden bij de dealers staat. De aantallen overstijgen dan ook onze verwachtingen," aldus Opel Nederland. Opel zegt te verwachten dat de verkopen dit jaar nog aanzienlijk zullen toenemen. "De Grandland X is nu voorzien van vernieuwde motoren die aan de Euro 6d-Temp emissienorm voldoen. Ook wordt het motorengamma later dit jaar uitgebreid met een 180 pk sterke 1.6 Turbo met een achttrapsautomaat. We zijn klaar om de top van het SUV-C-segment op te eisen."

Aangezien de Grandland X voor Opel een volledig nieuw model is, trekt het merk met de auto logischerwijs ook nieuwe klanten naar het merk, maar niet elke klant is een nieuwe. "Natuurlijk kiest ook een deel van de voorheen Astra-, Insignia- of Zafira-rijders voor de auto." Tot op heden is de 130 pk sterke 1.2 Turbo benzineversie met voorsprong de populairste motorisering, "Ongeveer tweederde van de klanten kiest voor deze motorisering. In totaal kiest meer dan 1 op de 3 Grandland X-rijders voor een automatische transmissie." Die automatische bak is tegenwoordig overigens een acht- in plaats van een zestrapsautomaat.

Opvallend is dat grofweg 80 procent van de Grandland X-kopers volgens Opel voor een van de duurdere uitvoeringen gaat. "Het grootste aandeel hierin heeft de Business Executive. Met bijna 45% van de totale verkopen laat dit zien dat de Grandland X ook geliefd is in het zakelijke segment," aldus Opel Nederland. "Grandland X-rijders vinden comfort erg belangrijk. Zo'n 75 procent van de Grandland X-klanten kiest voor de AGR-comfortstoelen." Die stoelen zijn achtvoudig elektrisch te verstellen en zijn, als onderdeel van het Innovation+ pakket, optioneel leverbaar bij de Business Executive, Innovation en Ultimate-uitvoeringen.

PRIVATE LEASE Opel Grandland

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (58) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum