Weer een stapje naar de LaFerrari Spider

Open hyper-Ferrari geeft zichzelf weg op 'doosje'

LaFerrari Spider 'gelekt'
Over de komst van een open LaFerrari wordt al ruim anderhalf jaar gefluisterd, maar in Italië bleef het al die tijd opvallend stil. Dit weekend is echter een foto opgedoken die de smachtende fans moed geeft.

Al in juli 2014 plaatsten we een nieuwsbericht waarin te lezen viel dat een open LaFerrari geen onlogische stap zou zijn. Het bleef echter bij geruchten, en dat veranderde niet toen The Supercar Kids in november van dat jaar lieten weten dat Ferrari de komst van de Spider zou hebben bevestigd.

Via de officiële weg is die bevestiging er nog steeds niet, maar de Facebook-post die fotograaf D. Benoit zaterdag online plaatste neemt wel een deel van de twijfel weg. We zien een koolstofvezel 'doos' met daarop een tekening van wat onmiskenbaar een LaFerrari zonder dak is. Gelimiteerde open versies van Ferrari's hebben de gewoonte uitverkocht te zijn voordat ze officieel aan het publiek zijn voorgesteld, dus we kunnen ons voorstellen dat dit cadeautje naar potentiële klanten is gegaan.

Ferrari verblijdde ons slechts één keer eerder met een open auto in dit oppersegment: de F50 (foto 5 en 6). De 288 GTO, F40 en Enzo Ferrari waren allemaal uitsluitend te krijgen met een vast dak. De LaFerrari zou daardoor de eerste in het rijtje zijn die zowel in een open als een gesloten variant bestaat. We houden de adem nog even in!

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.