Waarom de elektrische Opel Astra Electric niet Astra-e heet

Corsa Electric en Mokka Electric vervangen Corsa-e en Mokka-e

Opel Astra Electric
Opel Astra ElectricOpel Corsa-eOpel Mokka-eOpel Astra ElectricOpel Astra Electric

De splinternieuwe allereerste elektrische Opel Astra heet Astra Electric en niet Astra-e. Dat is opvallend, de elektrische versies van de Corsa en Mokka heten achtereenvolgens namelijk wél Corsa-e en Mokka-e.

Het is voor elke autofabrikant even worstelen hoe het zijn elektrische versies van modellen noemt die je ook met verbrandingsmotoren kunt krijgen. Peugeot kiest er bijvoorbeeld voor om een 'e-' voor de modelnaam te plakken, zoals bij de e-208 en de nieuwe e-308. Opel voegt tot op heden ook een -e toe aan de modelnamen van elektrische modellen. Zo zijn de Corsa-e en Mokka-e achtereenvolgens de elektrische versies van de Corsa en de Mokka. Maar dat blijft niet lang zo.

De kakelverse elektrische versie van de Opel Astra heet namelijk niet Astra-e, maar Astra Electric. Volgens diezelfde strategie gaan de Corsa-e en Mokka-e straks dus Corsa Electric en Mokka Electric heten en doopt Opel de Zafira-e Life straks om in Zafira Electric Life. Het nieuwe Electric-deel van de modelnamen geeft duidelijker weer dat het om een volledig elektrische versie gaat.

De Opel Corsa staat op het punt te worden gefacelift. AutoWeek mikt erop dat de elektrische Corsa-e na de bijpuntsessie als Corsa Electric door het leven zal gaan. De Mokka is een jaartje jonger dan de Corsa en dus zal het nog wel even duren eer die cross-over wordt vernieuwd. Het Opel Vizor-front heeft die auto in tegenstelling tot de Corsa ook al, dus is de noodzaak om het model te faceliften voor Opel niet zo groot. We verwachten dat de naamswijziging van de Mokka-e in Mokka Electric dan ook niet zal samenvallen met een facelift. Wél wacht de elektrische Mokka net als de Corsa een herziene elektrische aandrijflijn. Technisch broertje Peugeot e-208 kreeg die immers onlangs al. Het aanpassen van de modelnaam van die auto kan Opel mooi laten samenvallen met komst van die verbeterde aandrijflijn.

PRIVATE LEASE Opel Astra

DirectLease
Opel Astra 1.2 Turbo 110pk Edition (5D/6H)
€ 485
 
Arval
Opel Astra Sports Tourer 1.6 Turbo Hybrid 180pk Edition (5D/8A)
€ 675
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.