VW Scirocco Bluemotion met 20% bijtelling

Volkswagen Scirocco
Volkswagen komt nog voor het eind van het jaar met een Scirocco 1.4 TSI Bluemotion. De zuiniger gemaakte coupé komt in Nederland in aanmerking voor 20 procent bijtelling.
Volkswagen komt met een zuiniger gemaakte versie van de Scirocco 1.4 TSI 122 pk. Deze motor met turbo en directe inspuiting levert nu al een verbruik van 1 op 15,6 en dat is goed voor een CO2-uitstoot van 149 gram per kilometer. Daar moet nog 10 gram vanaf om de Scirocco in aanmerking te laten komen voor 20 procent bijtelling. Dat bereikt Volkswagen door onder meer de stroomlijn van de Scirocco aan te passen. Iets wat met de scherp gesneden coupé makkelijker lukt dan met een Golf.
Welke aanpassingen de Scirocco Bluemotion nog meer krijgt is nog niet bekend. In elk geval komt de CO2-uitstoot op 139 gram per kilometer, en daarvoor heeft het merk niet eens de zeventraps-DSG nodig. De Scirocco Bluemotion beschikt over een handbak.

Lezersreacties (86) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.