Vuhl presenteert 05RR

Extra heftige Mexicaanse racer

Vuhl 05RR
Vuhl 05RRVuhl 05RRVuhl 05RRVuhl 05RRVuhl 05RR
Drie jaar geleden lanceerde het Mexicaanse Vuhl zijn 05. Vandaag is een extra heftige versie van die spartaanse supercar gepresenteerd.

In 2013 presenteerde Vuhl de 05, een Mexicaanse supercar met een 288 pk en 420 Nm Ecoboost-motor van Ford onder de kap. Vandaag is de 05RR onthuld, de overtreffende trap van die bijzondere sportieveling.

Komend weekend zal de Vuhl 05RR zijn debuut beleven tijdens het Goodwood Festival of Speed. De 05RR staat op uit koolstofvezel vervaardigde wielen en is voorzien van een aerodynamisch pakket. We zien een enorme achterspoiler, een diffuser en een volledig uit koolstofvezel opgetrokken koets. De monocoque bestaat uit een combinatie van aluminium en koolstofvezel. Het gewicht is ten opzichte van de reguliere Vuhl 05 met 10 procent afgenomen tot 640 kilo.

Onder de kap ligt de bekende 2,3-liter Ecoboost-viercilinder van Ford, die er nu 385 pk uitstampt. Daarmee moet in 2,7 tellen een snelheid van 100 km/h op de klok staan. Zijn topsnelheid ligt op 257 km/h.

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.