Vühl 05 eindelijk onthuld

Vühl 05
We hebben de Vühl 05 al eens voorbij zien komen, al was de Mexicaanse supercar toen nog gestoken in een camouflagekostuum. Vandaag is de auto officieel in Londen onthuld!

Mexico is een fabrikant van supercars rijker. De naam is Vühl, en de 05 is het eerste apparaat dat de Mexicanen op de weg zetten. Een selecte groep, waaronder niemand minder dan Sir Stirling Moss, mocht al even aan de auto snuffelen. Op het Goodwood Festival of Speed zal de auto z'n publieksdebuut beleven.

Onder de kap huist een tweeliter Ecoboost motor van Ford. Gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak levert-ie 288 pk en een koppel van 420 Nm. Een sprintje van 0 naar 100 km/h moet in zo'n 3,7 seconden achter de rug zijn, z'n topsnelheid ligt op 245 km/h. Ondanks z'n schreeuwerige uiterlijk is de Vühl geen hardcore circuitauto geworden. De Mexicaanse fabrikant zegt dat de auto wat stuurgedrag het midden houdt tussen een Ariel Atom en een Lotus Elise. Z'n prijskaartje is vastgesteld op 59.990 pond, grofweg 70.000 euro.

De Vühl maakt gebruik van een aluminium monococque en lichtgewicht delen voor de carrosserie. Volgens z'n bouwers is de 05 driemaal zo stijf als een Lotus Elise, waardoor er volgens de ingenieurs meer ruimte was om de auto zo af te stellen dat-ie ook op de openbare weg goed bruikbaar is. Deuren heeft het apparaat overigens niet, dit 'om het gevoel van een raceauto beter over te brengen', aldus Vühl. Altijd al benieuwd geweest wat de bijzondere merknaam betekent? Daar hebben we nu een antwoord op, het blijkt een afkorting te zijn voor Vehicles of Ultra High-performance en Lightweight.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.