Duitse zondaar: Sin R1

Sin R1
Het Goodwood Festival of Speed is inmiddels weer voorbij. De grote merken presenteerden er hun pk-knallers, maar ook een minder bekende autofabrikant toonde er z'n rollende spierbundels.

De Duitse sportwagenbouwer Sin toverde op het landgoed van Lord March de R1 uit de hoge hoed. De lichtgewicht supercar heeft een allesbehalve beschaafde 6,2-liter V8 onder de kap, afkomstig uit de bandenrokende Chevrolet Corvette. Voor een optimale gewichtsverdeling ligt het blok achter de stoelen, wat een 40/60 gewichtsverdeling tot gevolg heeft.

Schakelen gaat met de transmissie van de vorige Porsche GT2, nu niet bepaald een bak die bekend staat om z'n wanprestaties. Het witte monster perst 525 pk uit z'n achtcilinder, waarmee de ongeveer 1.300 kilo wegende Duitser in -hier plaatsen we toch een beetje onze vraagtekens bij- 2,5 seconden de 100 km/h aantikt. Doorsprinten doet-ie tot 320 km/h.

Een uitgekiende aerodynamische jas zorgt voor een neerwaartse druk die gelijk staat aan om en nabij de 275 kilo. Of de Sin R1, waar er nu slechts één van bestaat, ook daadwerkelijk vaker gebouwd gaat worden is vooralsnog niet bekend.

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.