Bentley onthult Continental GT3

Bentley Continental GT3
Bentley Continental GT3Bentley Continental GT3Bentley Continental GT3Bentley Continental GT3Bentley Continental GT3Bentley Continental GT3Bentley Continental GT3Bentley Continental GT3Bentley Continental GT3Bentley Continental GT3Bentley Continental GT3
Bentley tovert op het Goodwood Festival of Speed de Bentley Continental GT3 uit de hoge hoed. We wisten al hoe-ie eruit zou zien, maar nu weten we er ook meer over!

De extreme GT3 is puur bedoeld voor het circuit, op de openbare weg zul je hem dan van je levensdagen ook niet tegenkomen. Bentley heeft de Continental GT3 op een extreem dieet gezet, waardoor de luxecoupé meer dan 1.000 kilo afvalt. Het Britse circuitbeest weegt nu 1.300 kilo, en dat-ie goed geplukt is is bij het aanzicht op het interieur overduidelijk.

De twinturbo 4.0 V8 levert 610 pk en schakelen gaat via een sequentiële versnellingsbak met zes versnellingen. Een sperdifferentieel moet het vermogen nog enigszins fatsoenlijk naar de achterwielen krijgen. We zien een enorme achterspoiler die voor de nodige downfoce moet zorgen. Koolstofvezel aanplaksels moeten de aerodynamica verder verbeteren. Ook de motorkap en de zijschermen zijn aangepast, een koolstofvezel splitter ontbreekt eveneens niet.

Bentley wil z'n nobele imago natuurlijk hoog houden, vandaar dat de Britten trots melden dat het stuurwiel, de deurklinken en de stoelen met de hand in elkaar zijn gezet. Ook op de circuits zal de GT3 nog even geen races rijden, het apparaat moet nu nog worden geoptimaliseerd. Als-ie helemaal af is zal de Bentley deelnemen aan de FIA Blancpain Series in 2014. Wél gaat-ie deelnemen aan de heuvelklim op het Goodwood Festival of Speed.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum