Wie kocht de Silver Arrow in Goodwood?

Mercedes-Benz W196 R
Het was een veilingrecord, afgelopen weekend bij Bonhams in Goodwood: omgerekend ruim 22 miljoen euro werd er betaald voor een Silver Arrow, de Mercedes-Benz W196. En wij weten door wie...

Juist ook vanwege het unieke 'hamerstuk', de in de vijftiger jaren Grand Prix-winnende Mercedes-Benz W196, puilde de veilingzaal in Goodwood werkelijk uit met belangstellenden. En dat bleken niet louter nieuwsgierigen, want er werd behoorlijk snel en veel geboden op de bijzondere Silver Arrow - ook online en via telefoonlijnen.

De unieke sportauto - die ter veiling werd aangeboden door de Emir van Qatar - werd in 1954 bestuurd door de legendarische Argentijnse coureur Juan Manuel Fangio. Hij won er onder meer de Duitse en Zwitserse Grand Prix mee. En voor de liefhebbers: het chassisnummer is 00006/54, voorzien van 2,5 liter acht-in-lijn. Onlangs was in het Louwman Museum nog een indrukwekkende expositie te zien van Silver Arrows of zo u wilt, Silberpfeilen.

Ah fijn, nog nooit dus bracht een auto op een veiling 19,6 miljoen Britse Ponden op (ruim 22 miljoen euro), een recordbedrag dus, en dat ook nog eens tijdens het twintigste, dus jubilerende Festival of Speed. Wie dat er voor over had? Primeurtje! De veilingmeester mocht de naam van mode-ontwerper Ralph Lauren noteren.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.