'Volvo XC90 T8 Plug-in loopt 1 op 40'

Volvo XC90 T8 Twin Engine
De Volvo XC90 T8 Twin Engine plug-in hybride zou in 2015 met z'n 14 procent bijtelling wel eens een populaire kar kunnen worden bij leaserijdend Nederland. Volvo heeft nu ook het getal voor het gemiddelde verbruik vrijgegeven, al moet daar nog een slag om de arm worden gehouden.

Volvo heeft op de mediasite een specificatielijst van de XC90 T8 Twin Engine plug-in hybride geplaatst waarbij we zien dat de 400 pk sterke SUV een gemiddeld verbruik haalt van 2,5 l/100 km, oftewel 1 op 40. De CO2-uitstoot bedraagt 59 g/km en volgens Volvo kan de auto meer dan 40 kilometer volledig elektrisch rijden. De T8 Twin Engine koppelt een viercilinder met turbo en compressor aan een elektromotor, samen zijn ze goed voor 400 pk en 640 Nm.

Navraag bij de importeur leert dat dit verbruikscijfer echter nog niet definitief is, de officiële getallen worden volgens de woordvoerster pas in februari bekendgemaakt. Ze geeft aan dat men bij Volvo Nederland verbaasd was dat vanuit Zweden deze 2,5 l/100 km nu al wordt gecommuniceerd.

In de specificatielijst komen we ook nog de 0-100-tijd tegen van de hybride XC90: 5,9 seconden. Begin oktober maakte Volvo al de prijs van de XC90 T8 Twin Engine plug-in hybride bekend. Hij is leverbaar vanaf 76.495 euro en staat voor de zomer in de Nederlandse showrooms. Binnen een maand of twee hopen we de definitieve verbruikscijfers te horen van Volvo.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (72) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.