Volvo V40 verliest camouflage

Volvo V40
Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40Volvo V40
De Volvo V40 verwachten we al volgend jaar om een potje mee te blazen in het segment van A3, 1-serie en A-klasse. Inmiddels is de auto wat camouflage verloren en is hij toe aan de eerste circuittests.

De testrijders van de Volvo V40 zijn met de staart tussen de benen Nederland ontvlucht. Te veel AutoWeek-lezers met fotocamera's in de buurt. Men heeft echter geen rekening gehouden met onze spionagefotograaf. Er was wel even een flinke telelens voor nodig, maar hij kiekte het prototype tijdens tests op het circuit. De V40 is ook flink wat camouflage kwijtgeraakt.

Inmiddels doet de auto zijn testrondes op het circuit. Volvo is al ver met de ontwikkeling van de V40 want al volgende zomer moet de auto op de markt verschijnen. De Zweden willen zo min mogelijk terrein verliezen tegen de nieuwe BMW 1-serie en de Audi A3 en Mercedes A-klasse. Die laatste twee verschijnen ongeveer gelijktijdig met de Volvo. Op het moment heeft Volvo de C30 om die auto's te beconcurreren. De driedeurs carrosserie en zijn gevorderde leeftijd maken het echter moeilijk voor dit model.

Dan de naam: aanvankelijk doopten we deze auto al V30. Vanuit Volvo kregen we te horen dat die naam het in elk geval niet wordt. Welke naam er wel aan wordt gehangen, werd echter niet verteld. Vandaar dat we het voorlopig maar even op V40 houden.

Over het motorenaanbod is eveneens nog niets bekend. We rekenen onder meer op een 1,6-liter turbobenzinemotor met vermogens tot 180 pk en ook de 1,6-liter diesel van PSA wordt in de nieuwe Volvo gebruikt. Verder verwachten we op termijn ook nog een plug in-hybride-versie. Daarmee begint Volvo volgend jaar in de V60. Bij gebleken succes zal ook deze nieuwe kleine die aandrijflijn krijgen.

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.