Volvo stapt af van toepassing leer

Geen leer meer in EV's

Volvo C40 Recharge
Volvo C40 RechargeVolvo C40 RechargeVolvoVolvoVolvo C40 RechargeVolvo

Volvo gaat geen gebruik meer maken van leer in zijn auto's. Althans, voor zijn elektrische auto's doet het de toepassing van leer volledig in de ban.

Volvo meldt dat de C40 Recharge de eerste elektrische auto van het merk is waarin het geen enkele vierkante centimeter leer meer toepast. Elk nieuw elektrisch model dat Volvo vanaf nu presenteert, moet het zonder de toepassing van leer stellen. In de elektrische varianten van de Volvo XC40 is al nagenoeg geen leer te krijgen. Hoewel Volvo in de elektrische XC40's nog wel optioneel een met leer bekleed hoofdkussen levert, zijn zaken als het stuurwiel en de pookknop al met kunstleer bekleed.

Volgens Volvo maakt het zich zorgen over de invloed die de veehouderij op het milieu heeft en ook zou dierenwelzijn een factor zijn die in het besluit om de toepassing van leer in zijn elektrische modellen te stoppen heeft meegespeeld. Volvo zegt de lederen bekleding te willen vervangen door bijvoorbeeld Nordico, een door het merk ontwikkeld textiel dat uit gerecyclede PET-flessen is vervaardigd. Ook noemt Volvo hout uit 'duurzame bossen' in Zweden en Finland en gerecycled kurk uit de wijnindustrie als alternatieven. Volvo geeft verder aan dat het auto-interieurs niet alleen vrij van leer, maar ook 'veganistisch' wil maken. Het merk zegt het gebruik van restproducten van vee te reduceren die onder meer in de productie van kunststoffen, rubber en lijm worden gebruikt.

Vanaf 2030 introduceert Volvo alleen nog nieuwe elektrische auto's, stuk voor stuk dus modellen waarin je geen millimeter leer meer vindt. Omstreeks 2025 moet de kwart van het materiaal waaruit Volvo's bestaan gerecyclede of natuurlijke grondstoffen zijn.

Lezersreacties (77) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.