Volkswagen wijst avances Fiat Chrysler af

Müller: andere zorgen

Matthias Müller  - Volkswagen Group CEO
Matthias Müller, de CEO van de Volkswagen Group, heeft aangegeven niet open te staan voor gesprekken over een samenwerking met Fiat Chrysler.

Dat zei de topman vandaag, meldt Automotive News. Müller reageert daarmee op uitspraken van FCA-baas Sergio Marchionne. Die had het gisteren nog over de Volkswagen Group "als interessante partner".

Volgens Müller is Volkswagen niet klaar voor eventuele gesprekken met Marchionne. "Wij hebben andere zorgen", aldus de CEO. Waarschijnlijk doelt Müller daarmee op de afwikkeling van Dieselgate. Verder gaf de topman aan al geruime tijd überhaupt niet met Marchionne in gesprek geweest te zijn.

Het is niet de eerste keer dat Marchionne openlijk interesse in een samenwerkingsverband met een ander concern toont. Hij deed al een paar keer een gooi naar een fusie met General Motors. In 2015 gaf Marchionne al aan te verwachten dat een fusie op den duur nodig is. Niet alleen bij Fiat Chrysler, maar ook bij andere merken. Mogelijk speelt de overname van Opel door PSA Group een rol bij deze nieuwe avances.

Lezersreacties (50) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.