Volkswagen Touareg vernieuwd en ook als R klaar voor Nederland

Vernieuwd front én vernieuwde kont

Volkswagen Touareg facelift
Volkswagen Touareg faceliftVolkswagen Touareg faceliftVolkswagen Touareg faceliftVolkswagen Touareg faceliftVolkswagen Touareg faceliftVolkswagen Touareg faceliftVolkswagen Touareg faceliftVolkswagen Touareg faceliftVolkswagen Touareg faceliftVolkswagen Touareg faceliftVolkswagen Touareg faceliftVolkswagen Touareg faceliftVolkswagen Touareg faceliftVolkswagen Touareg faceliftVolkswagen Touareg faceliftVolkswagen Touareg FaceliftVolkswagen Touareg FaceliftVolkswagen Touareg faceliftVolkswagen Touareg faceliftVolkswagen Touareg faceliftVolkswagen Touareg faceliftVolkswagen Touareg faceliftVolkswagen Touareg FaceliftVolkswagen Touareg FaceliftVolkswagen Touareg faceliftVolkswagen Touareg FaceliftVolkswagen Touareg FaceliftVolkswagen Touareg Facelift

De grootste SUV die Volkswagen in Europa levert krijgt een facelift. We hebben het uiteraard over de Volkswagen Touareg. De Touareg krijgt een nieuw front, een vernieuwde achterzijde én keert terug naar Nederland.

De huidige generatie Volkswagen Touareg draait mee sinds 2018 en is zojuist in opgefriste vorm van de snijtafel geklauterd. De SUV is in Nederland al sinds 2020 niet meer leverbaar, maar tóch is de facelift die de Touareg ondergaat relevant. De opgefriste Volkswagen is straks immers weer in ons land leverbaar. Wat heeft de opfrisbeurt allemaal om het lijf?

VW Touareg 3.0 TDI 286 pk

De Volkswagen Touareg van voor de facelift.

Best wat! Vooral op het gebied van verlichting blijft er maar weinig bij het oude. Het bovenste deel van de nieuwe Matrix-HD-koplampunits blijft op zijn plek, maar krijgt een volledig nieuwe invulling compleet met drie L-vormige delen. De led-dagrijverlichting die voorheen in een horizontaal deel direct onder de koplampen zat verdwijnt in zekere zin. Niet langer zien we hier een vijftal ledpuntjes. Voortaan bestaat de led-dagrijverlichting uit een horizontale streep die de gehele breedte van de grille beslaat en die enkel optisch wordt onderbroken door het Volkswagen-logo. De grille zelf loopt voortaan visueel door onder de koplampunits, al vind je hier vooral dicht zwart kunststof. De vorm van de grille is eveneens anders dan voorheen.

Ook de achterzijde van de Volkswagen Touareg ontspringt de dans van de visueel met elkaar verbonden lichtunits niet. De twee 'losse' achterlichten maken plaats voor anders gevormde exemplaren met - net als de koplampen - een lichtsignatuur die uit drie L-vormen bestaat. De achterlichten lopen naar het midden toe taps toe en lopen uiteindelijk optisch in elkaar over. Tussen de achterlichten vinden we een rode strook met een ledstrip én een verlicht Volkswagen-logo. Verder zien we nieuwe bumpers bij zowel de R-Line- als Elegance-uitvoeringen, evenals nieuwe wielen.

Volkswagen Touareg facelift

Volkswagen Touareg Elegance

Interieur en gadgets

De Touareg krijgt geen volledig nieuw interieur. Wel slijpt Volkswagen de boel op detail bij. Achter het stuurwiel zit een 30,5 centimeter groot digitaal instrumentarium en centraal op het dashboard vinden we een scherm met een diagonaal van ruim 38 centimeter. Innovision Cockpit, noemt Volkswagen dit geheel. De software is herzien, Volkswagen voegt usb-c-aansluitingen toe en her en der vind je anders afgewerkte delen.

Plug-in hybride spieren

Volkswagen levert de Volkswagen Touareg onder meer als plug-in hybride Touareg R eHybrid. Die R-versie heeft een 340 pk sterke 3.0 V6 TSI die bijval krijgt van een 136 pk sterke elektromotor. Zijn systeemvermogen: 462 pk en 700 Nm. Natuurlijk zijn er op de internationale lijsten meer aandrijflijnen te vinden. Zo is er ook een 3.0 V6-zonder-plug-in-hardware en met een 3.0 V6 TDI. De V8 TDI keert niet meer terug.

In Nederland komt de Touareg alleen beschikbaar met plug-in hybride aandrijflijnen. Hij komt als Touareg eHybrid Elegance met een systeemvermogen van 381 pk én als de genoemde machtige R eHybrid met 462 pk. In december komt de vernieuwde Touareg naar Nederland. Prijzen volgen.

Niet de grootste

De Touareg mag in Europa dan wel de grootste SUV van Volkswagen zijn, elders in de wereld heeft het merk nog grotere jongens in de aanbieding. Zo verkoopt Volkswagen in de Verenigde Staten de Atlas, die in China weer Teramont heet en waarvan in beide markten een platgeslagen 'coupéversie' bestaat. De Atlas staat op het goedkopere MQB-platform en is, hoewel hij groter is dan de Touareg, onder dat model gepositioneerd.

Dit bericht wordt aangevuld.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (55)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens