Volkswagen toch open voor gesprek met FCA

Overleg over fusie 'niet uitgesloten'

Volkswagen toch open voor gesprek met FCA
De CEO van de Volkswagen Group geeft aan open te staan voor overleg met Fiat Chrysler-topman Marchionne.

Het leek er vorige week nog op dat Volkswagen absoluut geen behoefte heeft aan overleg met Fiat Chrysler over een mogelijke fusie. Volkswagen-topman Müller lijkt daar nu echter toch anders over te denken, meldt Reuters: "Ik heb nooit gezegd dat samenwerking met een ander concern voor altijd uitgesloten is," aldus de CEO. Müller zou eerder alleen hebben willen verklaren dat er nog geen contact is tussen hem en Marchionne.

Dat is een andere toon dan vorige week. Toen gaf Müller nog aan 'andere zorgen' te hebben en niet open te staan voor gesprekken over een mogelijke fusie. Hoewel de deur nu toch op een kiertje lijkt te staan, heeft Müller nog wel een tip voor zijn conculega; die zou volgens hem eens direct contact moeten proberen te zoeken, in plaats van via journalisten.

Hoewel de beweegredenen van Marchionne voor een fusie vorige week niet verder werden verduidelijkt, kan de recente overname van Opel door PSA Group natuurlijk een belangrijke drukfactor zijn. Müller werd ook gevraagd of die overname ervoor zorgt dat fusies bespreekbaar zijn, maar gaf aan dat Volkswagen Group zich niet bedreigd voelt. "Ik heb vertrouwen in onze toekomst. Of dat nou met Marchionne is of niet."

Lezersreacties (81) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.