Volkswagen Taigo: nieuwe cross-over voor Europa

Op basis van de Nivus

Volkswagen Taigo
Volkswagen TaigoVolkswagen TaigoVolkswagen NivusVolkswagen NivusVolkswagen NivusVolkswagen NivusVolkswagen Nivus

Volkswagen onthult binnenkort een compacte cross-over voor de Europese markt: de Taigo. Voor ons is-ie helemaal nieuw, maar hij vindt zijn oorsprong in de eerder voor Zuid-Amerika onthulde Nivus.

Volkswagen trok bijna een jaar geleden in Brazilië het doek van de Nivus (vanaf foto 4), een compacte cross-over waarvan we direct al konden melden dat-ie ook de oversteek naar Europa zou maken. Nu krijgen we het eerste concrete levensteken van 'onze Nivus'. Die luistert naar de naam Taigo.

De Taigo is zoals verwacht een auto die op detailniveau van het Braziliaanse zustermodel afwijkt. Het gaat weliswaar nog om ontwerpschetsen, maar daarop is te zien dat de bumpers een wat andere indeling krijgen dan bij de Nivus en ook heeft de Taigo afwijkend ingedeelde achterlichten. Net als bij de Nivus zijn die wel optisch verbonden middels een zwarte 'balk', al krijgen wij er ook over de hele breedte doorlopende ledverlichting bij. Ledverlichting wordt standaard op de Taigo, meldt Volkswagen.

Volkswagen Nivus

Volkswagen Nivus

De Taigo moet je zien als een wat dynamischer gelijnd alternatief voor de T-Cross en dat verraadt direct zijn basis. De Volkswagen troont namelijk op hetzelfde platform als de T-Cross en dus ook de Polo. Reken derhalve op vergelijkbare opties op de motorenlijst. Dat-ie gebaseerd is op de Nivus, betekent overigens niet dat er - net als destijds met de Fox het geval was - een Braziliaanse Volkswagen deze kant op komt. De Taigo is echt toegespitst op de Europese markt en wordt ook gewoon hier in Europa gebouwd. In het Spaanse Pamplona om precies te zijn.

Komende zomer vindt de onthulling plaats, maar deze schetsen zorgen ervoor dat er dan weinig verrassingen overblijven. Volkswagen heeft de marktintroductie van de Taigo gepland staan voor eind dit jaar.

PRIVATE LEASE Volkswagen Taigo

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum