Volkswagen T-Roc in vol ornaat

Volkswagen T-Roc Concept
Volkswagen T-Roc ConceptVolkswagen T-Roc ConceptVolkswagen T-Roc ConceptVolkswagen T-Roc ConceptVolkswagen T-Roc ConceptVolkswagen T-Roc ConceptVolkswagen T-Roc ConceptVolkswagen T-Roc Concept
We hebben al aan wat schetsen kunnen ruiken, maar aan de vooravond van de Salon van Genève heeft Volkswagen z'n T-Roc Concept dan ook in levenden lijve laten zien.

Op de eerdere conceptschetsen zagen we al een relatief compacte SUV die wat formaat betreft net even langer was dan de Renault Captur. Volkswagen zelf legde een link met de Golf, maar ons lijkt dit overduidelijk een voorproefje voor een cross-over in het B-segment.

Veel nieuws krijgen we niet te horen, wel is nu goed te zien dat het dak er helemaal af kan. De T-Roc beschikt over twee verwijderbare dakdelen, waardoor de blauwe Duitser zo van een dichte versie is om te toveren in een zonaanbiddend exemplaar. De uitgeklikte dakpanelen zijn op te bergen in de kofferruimte, geen zware mechanische systemen dus.

Het interieur slaat naar Volkswagen-begrippen een andere weg in. Het geheel is net wat minder behoudend getekend dan we gewend zijn en ook vanbuiten toont de T-Roc enigszins lef. Onder de kap houdt een 184 pk en 380 Nm sterke turbodiesel zich schuil, en het rijgedrag is in drie standen in te stellen: street, off-road en snow.

Schakelen gaat middels een zeventraps DSG-transmissie en voor wat handigheid in het terrein monteert Volkswagen Hill Start Assist en Hill Descent Control. Het 2.0-liter dieselblok moet gemiddeld 4,9 l/100 km verbruiken.

PRIVATE LEASE Volkswagen T-Roc

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum