Volkswagen schrapt basisversie Polo van prijslijst

Atmosferische 1.0 MPI niet meer te bestellen

Back to Basics Volkswagen Polo

Volkswagen schrapt de Polo 1.0 MPI van de prijslijst. Het verdwijnen van atmosferische driecilinder, die alleen in de naamloze basisuitvoering te verkrijgen was, betekent dat de basisprijs van de Polo aanzienlijk omhoog is gegaan.

De Polo 1.0 MPI maakte dat de compacte Volkswagen nipt onder de 20 mille in de prijslijst stond. Hij kostte namelijk €19.990. 'Das war einmal', want Volkswagen haalde deze motorisering en de naamloze basisuitvoering stilletjes van de prijslijst, nadat de vanafprijs eerder al werd verhoogd tot €21.895. De 1.0 TSI was voorheen ook in die naamloze basisuitvoering te krijgen, maar ook die combinatie is niet meer nieuw te bestellen. Dat betekent dat de Polo 1.0 TSI Life met handgeschakelde vijfbak nu de onderkant van het Polo-aanbod vormt. De basisprijs voor een nieuwe Polo komt daarmee op €24.590 te liggen, €2.695 meer dan de geschrapte instapper op het laatst kostte.

Voor die €24.590 krijg je wel een auto met een rijkere uitrusting dan de basisversie van voorheen. Bij de Life zijn zaken als adaptieve cruisecontrol, lichtmetalen wielen en 'App Connect', met daarin Apple CarPlay en Android Auto, namelijk inbegrepen.

De 1.0 MPI is niet geheel verdwenen uit de gelederen van de Volkswagen Group, want de Seat Ibiza staat nog steeds op de prijslijst met het turboloze blokje. Die is als basisversie Reference verkrijgbaar vanaf €20.700. Vorig najaar was dat overigens nog €19.700. De nieuwe Skoda Fabia heeft de 1.0 MPI nooit op de prijslijst gehad. Die kost als 1.0 TSI Greentech Active minimaal €20.290, waarmee de Skoda van de drieling dus het goedkoopst is.

Op zoek naar een Volkswagen Polo, maar geen zin om meer dan 20 mille af te tikken? Neem dan eens een kijkje in ons occasionaanbod!

PRIVATE LEASE Volkswagen Polo

Arval
Volkswagen Polo 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 389
 
DirectLease
Volkswagen Polo 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 399
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (73) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.