Volkswagen ID4 schijnt de wereld in

Nog eentje dan...

Volkswagen ID.4
Volkswagen ID.4Volkswagen ID.4Volkswagen ID.4Volkswagen ID.4Volkswagen ID.4Volkswagen ID.4Volkswagen ID.4Volkswagen ID.4Volkswagen ID.4Volkswagen ID.4 teaserVolkswagen ID.4Volkswagen ID.4Volkswagen ID.4

Mocht je het nu nóg niet weten: Volkswagen presenteert deze week de gloednieuwe ID4. De teasercampagne draait nog op volle toeren in afwachting van dat moment. De laatste set met mysterieuze foto's laten de lampen zien: die bleven tot nu toe afgeschermd van de buitenwereld.

Gecamoufleerde testauto's, schetsen, schimmige teasers en nu de details: vrijwel elk aspect kan in de teasercampagne van de Volkswagen ID4 worden afgevinkt. Vandaag deelt Volkswagen de koplampen en de achterlichten haarscherp met de rest van de wereld. Aan de voorkant werkt Volkswagen met bekende vormen. Eenzelfde lichtpartij zit namelijk ook al op de eerder onthulde ID3. De binnenste hoek van deze nieuwe lampen is alleen iets spitser dan bij de compactere ID3. Wel krijgt de ID4 dezelfde smalle led-strip die over vrijwel de hele neus loopt.

Aan de achterkant is er meer nieuws. Waar de ID3 een contrasterende zwarte achterklep krijgt, spuit Volkswagen de achterste ingang van de ID4 gewoon in dezelfde lakkleur als de rest van de auto. In het geval deze geteasede ID4 dus goud. Verder loopt een nieuwe lichtbalk over vrijwel de hele breedte van de achterkant en vormt alles zo één geheel. De indeling van de lampen bestaat daarbij uit meer blokjes die, zoals hieronder te zien is, na elkaar aan of uit gaan. Of dat bij elke ID4 kan, moet de tijd leren. Het kan ook dat Volkswagen deze optie voor luxere versie bewaart.

De ID4 is het tweede model uit Volkswagens nieuwe ID-familie op het nieuwe MEB-platform. Qua techniek leunt de nieuweling dan ook op de bestaande techniek uit de ID3. Wel wordt er verwacht dat Volkswagen met andere accupakketten komt voor de ruimere SUV. Over twee dagen weten we meer, dan onthult Volkswagen de gloednieuwe ID4.

 

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (51) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.