Volkswagen I.D. Roomzz onthuld in Sjanghai

Tweede volledig elektrische SUV uit Wolfsburg

Volkswagen ID. Roomzz
Volkswagen ID. RoomzzVolkswagen ID. RoomzzVolkswagen ID. RoomzzVolkswagen ID. RoomzzVolkswagen ID. RoomzzVolkswagen ID. RoomzzVolkswagen ID. RoomzzVolkswagen ID. RoomzzVolkswagen ID. RoomzzVolkswagen ID. RoomzzVolkswagen ID. Roomzz

Volkswagen grijpt de Shanghai Motor Show aan om de I.D. Roomzz te onthullen: een volledig elektrische, autonome concept-car die in 2021 moet leiden tot de tweede volledig elektrische SUV van het merk.

Een enkele blik op de foto's maakt duidelijk dat deze Volkswagen I.D. Roomzz nog een concept-car is, maar Volkswagen haast zich er bij te melden dat een productieversie vanaf 2021 volledig elektrisch over de wegen zoeft. Het is dan de zesde I.D.-exponent op basis van het modulaire MEB-platform en moet worden gezien als een groter alternatief voor de I.D. Crozz.

Wat betreft het uiterlijk hebben de ontwerpers hun best gedaan het aantal naden tot een minimum te beperken, zodat de indruk ontstaat dat de I.D. Roomzz uit één deel bestaat. Door toepassing van de zogenaamde I.Q.Drive-systemen kan de auto volledig autonoom rijden. Vanuit ouderwets zelf rijden (I.D.-Drive in Volkswagen-jargon) kan de bestuurder overschakelen naar autonomie (I.D.Pilot in VW-taal) door zijn hand vijf seconden op het VW-logo van het stuurwiel te leggen. Vanaf dat moment kan ook hij genieten van een drietal verschillende configuraties van het interieur, dat maximaal zeven personen kan ontvangen.

Het digitale dashboard maakt gebruik van technieken als 'augmented reality' waarmee onder meer navigatie-instructies voor de auto worden geprojecteerd. Twee elektromotoren leveren samen 225 kW, waarvan 75 op de vooras en 150 op de achteras. Verdere verdeling van de krachten wordt gedoseerd door 4Motion-techniek, die in beginsel voor louter achterwielaandrijving zorgt.

Met het 82 kW sterker accupakket belooft Volkswagen een actieradius van 450 kilometer WLTP. Opladen kan draadlood aan de hand van inductietechniek, maar een 'ouderwetse' stekker voorkomt dat de vastgeroeste EV-rijder van het eerste uur zich buitengesloten voelt. De I.D. Roomzz accelereert in 6,6 seconden naar de 100 en heeft een top van 180 km/h.

Wie toevallig in (de buurt van) Sjanghai is, kan de Volkswagen I.D. Roomzz van 18 tot en met 26 april fysiek bewonderen.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (56) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.