Volkswagen ID Aero: tot ruim 600 kilometer elektrisch

In 2023 in Nederland

Volkswagen ID Aero Concept
Volkswagen ID Aero ConceptVolkswagen ID Aero ConceptVolkswagen ID Aero ConceptVolkswagen ID Aero ConceptVolkswagen ID Aero ConceptVolkswagen ID Aero Concept

Maak kennis met de eerste lage én gestrekte elektrische Volkswagen ooit. Dit is de Volkswagen ID Aero, een zeer concrete vooruitblik op het elektrische alternatief voor de Passat die vanaf 2023 ook in Nederland op de markt komt.

De elektrische ID-familie van Volkswagen bestaat in Europa momenteel uit de ID3, ID4, ID5 en ID Buzz. Hoewel het ID-gamma daarmee in relatief korte tijd aardig vorm begint te krijgen, ontbreekt het aan een elektrische vierdeurs sedan. Volkswagen toont nu de ID Aero, een uiterst concrete voorbode van een elektrische sedan die in 2023 in Europa op de markt komt.

De uiteindelijke productieversie van de ID Aero maakt net als zijn bestaande ID-broertjes en -zusjes gebruik van het speciaal voor elektrische auto's bestemde modulaire MEB-platform. De ID Aero belooft een gelikt gelijnde sedan te worden en dat heeft vanzelfsprekend een positieve uitwerking op de actieradius. Volkswagen spreekt van een Cw-waarde van 0,23 en van een elektrische actieradius van maximaal 620 kilometer voor de efficiëntste variant met 77-kWh accu. Ter vergelijking: de ID3 met diezelfde accu komt tot 553 WLTP-kilometers.

Volkswagen ID Aero Concept

Volkswagen ID Aero

Volkswagen geeft de Chinese markt voorrang bij de introductie van het productiemodel van de ID Aero. De Europese markt wordt echter niet overgeslagen. In 2023 slingert Volkswagen in Emden namelijk ook de productie aan van de Europese variant waarmee het merk het leven van de Tesla Model 3 en de Hyundai Ioniq 6 zuur wil maken.

Wie zich de ID Space Vizzion uit 2019 nog voor de geest kan halen, ziet ongetwijfeld gelijkenissen met de ID Aero. De elektrische sedan krijgt een typisch Volkswagen-neusje met een ledbalk die de koplampen met elkaar verbindt. De voorbumper van de ID Aero is echter duidelijk anders dan die van de drie jaar oude ID Space Vizzion die je als de stationwagon van Volkswagens toekomstige elektrische sedan kunt zien. De ID Aero heeft dezelfde golvende schouderlijn als de Space Vizzion en ook het ontwerp van de achterlichten komt overeen. De uiteindelijke ID Aero - die mogelijk een andere modelnaam krijgt - is al eens op in het openbaar betrapt. Die foto's bewezen dat de elektrische sedan in ieder geval gedeeltelijk in de portieren verzonken handgrepen krijgt.

De definitieve ID Aero is niet de opvolger van de Passat. Volkswagen werkt namelijk aan een nieuwe Passat met verbrandingsmotoren, al komt die alleen nog als Variant op de markt. Deze elektrische sedan en de eventuele stationwagon komen daar dus naast te staan. Op basis van spionagebeeld hebben we al eens een productiemodel laten tekenen door onze illustrator. Die virtuele vooruitblik blijkt behoorlijk nauwkeurig te worden.

Volkswagen ID. Space Vizzion Concept

Volkswagen ID. Space Vizzion Concept (2019)

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (245) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.